За 15-та поредна година Медицински център – Клиничен институт за

...
За 15-та поредна година Медицински център – Клиничен институт за
Коментари Харесай

Коледен концерт подарява на плевенчани МЦ КИРМ „Св. Елисавета“

За 15-та поредна година Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „ Св. Елисавета “ – Плевен с шеф доцент доктор Емилияна Конова подарява на плевенчани музикален празник в навечерието на Рождество Христово. В коледния концерт „ Звездно зарево “ ще вземат участие Плевенската филхармония и Общински хор „ Гена Димитрова ” с диригент Анелия Дечева.

Специални гост-солисти ще са обичаните от публиката артисти Еделина Кънева и Орлин Павлов. Емоционален акцент ще са осъществяванията на чаровните Дивна Петрова и Гергана Карапанова, солистки на Вокална група “Арлекино ” с началник Виолета Боянова при читалище “Съгласие 1869 ”.

Дивна ще извърши " Вълшебен ден " (по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Теодора Вълева), а Гергана ще е солистка на песните " Коледно чудо " (по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Анета Мутафова) и " Малка приказна страна " (по музика и аранжимент на Георги Милтиядов и текст на Десислава Софранова " ), коятоспечели първа премия от X-я Европейски конкурс за детска ария „ Златни искри “, състоял се пред октомври 2022 година във Варна.

В празничната вечер ще прозвучат музикални шедьоври от целия свят, които ще донесат коледния дух на идните светли празници и предусещане за хубост, вяра, обич и сбъднати чудеса. Повечето от въздействащите аранжименти на творбите са на надарения Георги Милтиядов, който ще застане на диригентския пулт.

Публиката ще чуе Adeste fideles, The Little Drummer Boy, Have yourself, Over the rainbow, The silver bells, " До на следващия ден ", " Да стартираме изначало ", L.O.V.E. и доста други.

Коледният концерт “Звездно зарево ” ще се състои на 16 декември 2022 година (петък), от 19:00 ч., в Драматично-куклен спектакъл “Иван Радоев ” в Плевен.

Входът за събитието е безвъзмезден, само че с предложения, които могат да бъдат получени от 7 декември 2022 година от Даниела Гонкова - тел. 0885 299965, в Медицински център – КИРМ „ Св. Елисавета “ – Плевен (бул. „ Генерал Скобелев “ 20).

Съорганизатор на събитието е Община Плевен.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР