За 15-а поредна година Благодатният огън ще бъде пренесен от

...
За 15-а поредна година Благодатният огън ще бъде пренесен от
Коментари Харесай

Благодатният огън ще бъде пренесен от Йерусалим в България на Велика събота

За 15-а поредна година Благодатният огън ще бъде пренесен от Йерусалим в България на Велика събота. За първи път тази година с българската църковно-държавна делегация ще пътува и представител на Македонската православна черква.

Българската делегация, водена тази година от Старозагорския митрополит Киприян, ще излети рано сутринта от летище София за Тел Авив, с цел да бъде в осем часа на Сионската врата в Йерусалим, изясни Емил Велинов, шеф на Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет.

" С нас ще пътува и Македонският свещеник Яков. Миналата година те взеха огъня, но го взеха от аерогарата и колкото да стигнаха до Скопие, то пътят е три часа и нещо от София до Скопие, по тази причина тази година двамата министър председатели се схванаха и дружно с държавния " Фалкон " да продължа с свещеник Яков в Скопие, където ще ни чака представител на Македонската черква и най-вероятно министър-председателят на Македония Зоран Заев ".

По традиция хиляди вярващи от целия свят идват в Йерусалим, с цел да станат очевидци на чудото в храма " Възкресение Христово ", където над гроба на Иисус Христос всяка година от небето се спуска Благодатният огън.

Около 20 часа на Велика събота българската делегация ще бъде посрещната на летище София от свещеници и духовници от всички епархии в страната, които ще вземат парченце от Благодатния огън за вечерното свещенодействие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР