За 14-и път София е домакин на конференция "Сигурността в

...
За 14-и път София е домакин на конференция "Сигурността в
Коментари Харесай

Министър Терзийски разкри основното предизвикателство пред сигурността през 2020 г.

За 14-и път София е хазаин на конференция "Сигурността в Югоизточна Европа ". Организатори обичайно са Министерството на вътрешните работи, Асоциацията на полицейските началници и Центърът за балкански проучвания към Университета за национално и международно стопанство.

Тази година форумът се организира онлайн и под мотото "Императиви за преосмисляне ". Участие в конференцията вземат одобрени експерти, ръководители на съществени структури в бранш "Сигурност ", представители на дипломатически задачи и на неправителствени организации.

"Сигурността в Югоизточна Европа и в частност – на Западните Балкани, постоянно е била приоритет на българското държавно управление и на Министерство на вътрешните работи. Геостратегическата специфичност на нашия район естествено се вписва в маршрутите, употребявани от интернационалната престъпност. Изправени сме пред редица общи провокации – проведена и тежка престъпност, тероризъм, незаконна миграция и други Безспорно, новото съществено предизвикателство пред сигурността през 2020 година е разпространяването на COVID-19 " – означи при откриването министър Христо Терзийски.

Въз основа на насъбрания до момента опит, за следващ път можем да подчертаем решаващото значение на директните контакти, ранното предизвестие, навременния продан на информация и засиленото съдействие като цяло в изискванията на една невиждана рецесия – акцентира той и пожела ползотворни полемики в границите на конференцията.

Заместник-министърът на външните работи Милен Люцканов, ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров, ръководителят на Асоциацията на полицейските началници Румен Стоилов, посолството на Федерална република Германия (настоящ ръководител на Съвета на Европейския съюз) също поздравиха участниците.

Акцент в това издание на конференцията е подложен върху императивите за преосмисляне на рисковете и заканите за сигурността в региона на фона на COVID-19 пандемията.

В този смисъл и главните отчети са фокусирани върху пандемията и икономическата сигурност, геостратегическите интерференции в Черно море и районната сигурност, енергийната сигурност в подтекста на пандемичната геополитика, възможните промени за Югоизточна Европа след президентските избори в Съединени американски щати.

Участниците ще споделят свои визии за положението, рисковете и провокациите пред бранш "Сигурност " за противопоставяне на терористичните закани, проведената престъпност и опазването на публичния ред, поради адаптивността на престъпността в изискванията на пандемия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР