За 14-а поредна година Български дарителски форум (БДФ) награди най-големите

...
За 14-а поредна година Български дарителски форум (БДФ) награди най-големите
Коментари Харесай

Компании бяха отличени като най-големите корпоративни дарители

За 14-а поредна година Български дарителски конгрес (БДФ) награди най-големите корпоративни донори и най-успешните партньорства сред компании и неправителствени организации в България. Домакин на церемонията беше президента Румен Радев. По традиция той връчи персоналната премия за важен принос за развиването на дарителството в България.

Носители на наградата в самостоятелната категория станаха Нели и Робърт Гипсън. Те бяха отличени за тяхната благотворителност в образованието, културата и съхраняването на българската памет. От 2004 година насам всяка година сем. Гипсън отпуска стипендии на български студенти с материални усложнения. През последните 15 години 1200 студенти са получили финансова помощ на обща стойност над два милиона лв.. Дарителското семейство поддържа и българското учебно заведение " Христо Ботев “ в Ню Йорк. Със средства на Нели и Робърт Гипсън е закупено съоръжение за Националния исторически музей, Националния археологически институт с музей и библиотека „ Гео Милев “ в Монтана, реставрирани са манастирът " Св. св. Петър и Павел “ в Лясковец, иконите и иконостасът на храм " Вси светии” в Тетевен. Роялът „ Стейнуей “ в залата на българското генерално консулство в Ню Йорк също е тяхно подаяние. Благодарение на семейство Гипсън в България остава неповторим фотоархив върху над 180 стъклени негатива - фотографии от 1912-1913 и 1940 година Пак с финансовата помощ на Нели и Робърт Гипсън става допустима изложбата „ Основоположници на българската снимка: Карастояновите “, която показва в фотоси 200-годишната история на прочут самоковски жанр.

Като обединяване на огромните донори в България БДФ има задача да предизвиква филантропията и виновното дарителство. В състезанието " Най-голям корпоративен донор “ форумът всяка година отличава компании с устойчиви и транспарантни вложения в значими публични дела в България. Наградите са в няколко категории – количествени (според вложените финансови и нефинансови запаси, както и непринуден труд), качествени (според качествата на стратегиите на бизнеса в поддръжка на обществото) и за най-сполучливо партньорство сред компания и гражданска организация. Кандидатурите в количествените категории се верифицират от " Делойт България “, а тези в качествените се правят оценка от жури с присъединяване на специалисти от влиятелни неправителствени организации и медии. Победителите в категорията за партньорство са избор на членовете на БДФ.

За БДФ е извънредно значимо да предизвиква освен дарителските вложения, само че и тяхната резистентност във времето. Ето за какво устойчивостта на дарителството беше акцент на тазгодишната гала за награждаване на спечелилите в състезанието " Най-голям корпоративен донор “.

В синхрон с тази концепция оценките бяха връчени от представители на просветителни, здравни и културни институции, основани с дарения или обитаващи здания, издигнати с дарителски средства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР