За 13-ти път Пловдив посреща фестивала Дефиле на младото вино.В

...
За 13-ти път Пловдив посреща фестивала Дефиле на младото вино.В
Коментари Харесай

Дефиле на младото вино - в Пловдив дегустират вина от 42 изби

За 13-ти път Пловдив посреща фестивала " Дефиле на младото вино ".

В 16 възрожденски къщи на Стария град показват над 250 млади виновност годишна продукция 2021-ва от 42 винарски мазета. Фестивалът се организира при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

От сутринта уличките на Стария град се извършиха с хора от цялата страна, пристигнали в града под тепетата, с цел да опитат виновност от тазгодишната годишна продукция.

" Още от пролетта имахме предпочитание да посетим, само че нямахме опция и си го бяхме заплюли да дойдем, доста ни харесва, мисля че ще ни стане традиция ", сподели Джулия, клиент от Варна.

" И на следващия ден ще бъдем тук, цялото семейство фенове сме на хубавите виновност и ще ги опитваме тези два дни ", добави Гергана Звънчева от София.

Фестивалът е и опция за производителите в годината на рецесия и ограничавания.

" Винопроизводителите при тези ограничавания на пътуванията, лимитирани пазари, това ги тормози, само че по тази причина пък дефилето е една опция да осъществят продукцията си, изключително младото вино, то бързо би трябвало да се пласира ", изясни инж. Любозар Фратев, ръководител на УС на Съвет по туризъм.

" това доста оказва помощ за дребните производители просто тъй като нямаме подобен потенциал и опция да се популяризираме на всички места, по огромни вериги, по доста места да се обикаля из страната и тъкмо такива събития доста оказват помощ за дребни мазета ", добави Марина Миткова, инженер-технолог във винарска маза.

Най-добрите виновност, показани на фестивала, ще бъдат оценени както от професионално жури,така и от посетителите, които в анкетни карти ще отбележат желанията си.

" Когато едно вино е хубаво, в последна сметка го харесват както експертите, по този начин и необятния кръг потребители. Наградите в този конкурс са т.нар.- Диониси, на името на господ Дионис, бога на виното. Това са бронзови, сребърни и златни Диноиси ", уточни доц.Христо Спасов от Университета по хранителни технологии.

Дефилето на младото вино продължава и в неделя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР