За 13-а поредна година Kaufland подкрепи програма Топъл обяд на

...
За 13-а поредна година Kaufland подкрепи програма Топъл обяд на
Коментари Харесай

Над 20 000 лв. бяха събрани от клиентите на Kaufland в подкрепа на БЧК

За 13-а поредна година Kaufland поддържа стратегия „ Топъл обяд " на Българския Червен кръст (БЧК), която завърши с равносметка от събрани над 20 000 лв.. Благодарение на дарените средства, от 1 декември 1 642 деца в неравностойно състояние от 21 области в страната ще получават безвъзмезден обяд в учебно заведение.

Клиентите на Kaufland в цялата страна имаха опция да оказват помощ на дете в потребност, като дарят за „ Топъл обяд " в дарителски кутии, ситуирани в хипермаркетите в цялата страна. Най-много дарения бяха събрани от гости на веригата в София и Плевен, следвани от Видин и Пловдив.

Общата сума, дарена от началото на взаимното съдействие на Kaufland България с БЧК по програмата, е над 460 хиляди лв.. Веригата е измежду дългогодишните сътрудници на БЧК, а „ Топъл обяд " е една от най-устойчивите стратегии на организацията и се реализира към този момент 19 следващи години.

С набраните средства за „ Топъл обяд " всяка образователна година БЧК обезпечава безвъзмездна топла храна за деца в неравностойно състояние - сираци, полусираци, от многодетни фамилии или с трайно безработни родители. За огромен брой деца от уязвимите групи обезпечения топъл обяд е значима мярка против отпадането от учебно заведение. От началото на програмата досега са обезпечени почти 2 милиона безвъзмездни топли обяда за нуждаещи се деца, които посещават учебно заведение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР