За 12-те месеца до юни цените на жилищата във Великобритания

...
За 12-те месеца до юни цените на жилищата във Великобритания
Коментари Харесай

Цените на жилищата във Великобритания с най-силен ръст от 2004 г.

За 12-те месеца до юни цените на жилищата във Англия бележат най-силния си растеж от 2004 година насам.

Средната цена на парцелите регистрира покачване от 13%, демонстрират данни на ипотечния заемодател Halifax, представени от Ройтерс.

От статистиката излиза наяве, че семействата с по-високи приходи наподобява не са толкоз наранени от повишаващите се разноски за живот, пред които е изправена останалата част от страната.

Темпът на повишение на цените на жилищата се форсира по отношение на май, когато беше с 10.7% на годишна база.

В месечно изражение цените са се повишили с 1.8%, което е най-голямото нарастване по този индикатор от 2007 година насам, откакто през май по отношение на април беше регистриран растеж от 1.2%, демонстрират още данните на Halifax.

„ Цените на парцелите към този момент наподобяват значително изолирани от увеличението на разноските за живот. Донякъде това се дължи на обстоятелството, че инфлацията се усеща най-силно от хората с ниски приходи, които нормално са по-малко дейни в покупката и продажбата на жилища “, споделя ръководещият шеф на Halifax Ръсел Гали.

За разлика от тях, по-заможните семейства евентуално са били в положение да употребяват спестяванията, насъбрани по време на пандемията от COVID-19, за финансиране на покупки на парцели, счита Гали.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР