За 12-и пореден път „Зонта Клуб София” – първият в

...
За 12-и пореден път „Зонта Клуб София” – първият в
Коментари Харесай

Николай Андреев с награда „Жълта роза” от „Зонта Клуб”

За 12-и следващ път „ Зонта Клуб София” – първият в България публично основан преди 26 години клуб на „ Зонта Интернешънъл” - най-влиятелната женска интернационална неправителствена организация - ще връчи годишните награди „ Жълта роза”. Жълтата роза е знак на организацията и премиите се присъждат на изявени персони за забележителен принос в развиването на обществото и в отбрана на здравето, правата на дамите и свободите на хората.

„ Зонта клуб София” работи взаимно с интернационалните и други организации за възстановяване статуса на българската жена, подкрепяне на хора в неравностойно състояние и поддръжка на млади български гении.

Тази година статуетката ще получи основният изпълнителен шеф на Vivacom Николай Андреев, който до 1-ви декември заемаше позицията основен изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп. Отличието му се присъжда за неговия принос в медийното разпространение и отразяване на идеите на „ Зонта клуб София” и „ Зонта България”.

„ За мен е изключителна чест да получа премията „ Жълта роза” на „ Зонта клуб - България”. Организацията, която поставя изключителни старания за попречване насилието над дами и деца и предоставяне на еднакъв късмет за тяхното развиване. Смятам, че всички ние - било то в персонален проект, или като част от корпоративните структури, за които работим, имаме отговорност да поддържаме сходни дела и да осигуряваме еднакъв късмет за развиване. По този метод всички ние ще подпомогнем израстването и развиването на обществото. Изключително съм благополучен и благодаря за наградата”, съобщи основният изпълнителен шеф на Vivacom Николай Андреев.



Статуетката „ Жълта роза “ ще получат още:

- Проф. ген. Венцислав Мутафчийски - професор, генерал-майор, шеф на ВМА, основен доктор на въоръжените сили на Република България - за неговия извънреден принос в запазване здравето на хората, предварителна защита и лекуване на болните;

- доктор Софиен Риахи - специалист по цифрова и естетична стоматология - с персонален принос в лекуването на дами и деца, потърпевши при домашно принуждение, настанени във фондация „ Асоциация Анимус “, което е един план на Зонта клуб София за отбрана на дамите.

Церемонията по връчване на премиите „ Жълта роза “ ще се състои през месец март 2022 година.

Сред отличените с премията „ Жълта роза “ са: Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България, Ирина Бокова - общоприет секретар на ЮНЕСКО, Йорданка Фандъкова – кмет на София, Ренета Инджова - министър-председател на България за интервала от октомври 1994 до януари 1995, Илияна Раева – ръководител на Българската федерация по художествена гимнастика, Иван Гранитски - публицист, журналист, издател и публичен деятел, Надя Обретенова – публицист, Божана Димитрова – публицист, Явор Колев – началник на отдел „ Киберпрестъпност “ в ГДБОП и други известни персони.

„ Зонта Интернешънъл” е интернационална неправителствена организация, която към този момент 102 години работи за овластяване дамите по света посредством работа и покровителство. В нея членуват над 27000 души в 63 страни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР