За 10-и път у нас ще се проведе европейската инициатива

...
За 10-и път у нас ще се проведе европейската инициатива
Коментари Харесай

Над 100 събития в 14 града за европейската инициатива "Нощ на театрите"

За 10-и път у нас ще се организира европейската самодейност " Нощ на театрите ". Събитията са над 100 в 14 града на страната.

" През девет нощи в десетата " е посланието на самодейността тази година. Събитията започват още сутринта главно с детски представления в множеството от градовете.

Софийска опера ще направи за феновете тур зад кулисите по обяд, а образователните театри на НАТФИЗ и Нов български университет ще се включат с част от най-новите си продукции.

Народният спектакъл ще взе участие с стратегия, която ще стартира в 10 ч. тази заран и ще продължи 14 часа. Ще се изиграят 7 спектакъла на 5 подиуми. Ще има срещи с режисьори и артисти, обиколки зад кулисите и галерия с театрални фотографии.

Директорът Васил Василев пред БНР:

" Правим едно в действителност театрално прекарване, с цел да можем да приключим в късните часове ".

В един на обяд ще стартира 4-часовото онлайн предаване е под наслов “Нощта след края на света. Светът след края на Нощта “ и ще се излъчва онлайн във Facebook.

Галин Стоев, Явор Гърдев, Захари Карабашлиев, Юлиан Вергов, Дарин и Деян Ангелови, Весела Бабинова, Ованес Торосян и Силвия Петкова са единствено част от хората, които ще приказват за изкуството и бъдещето на театъра.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР