За 10 000 лева, а не за половин милион, съди

...
За 10 000 лева, а не за половин милион, съди
Коментари Харесай

Кирил Петков пак излъга! Съди Борисов не за 500 000, а за 10 000 лева!

За 10 000 лв., а не за половин милион, съди съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Това се разбра в правосъдната зала на Софийския областен съд, където в 15 часа във вторник бе първото съвещание по делото за клюка, заведено от Петков към Борисов.

Бившият министър председател съди Борисов за клюка поради изказванията му, че предходното постоянно държавно управление е купувало газ на повишени цени поради получавани комисионни. Жалбата си Петков подаде още през месец август.

Самият Кирил Петков съобщи преди дни в коридорите на Народното събрание: " Следващата седмица имаме среща с него в българския съд, където ние го съдим за половин милион тъкмо по тези проблеми ".

 

Не е вярна информацията, че Кирил Петков е внесъл иск за половин милион лв. за клюка против Бойко Борисов заради изказванията му, че Петков и Василев са взимали комисионни от контракти за газови доставки през медиатори.

 

Това съобщи юристът на Борисов Менко Менков.

 

Таксата, платена от Кирил Петков, по думите на Менков е 12 лева Ако искът беше за 500 000 лева би трябвало платената такса да е 20 000 лева и делото да се гледа в Градския съд, а не в Районния, сподели още Менков.

 

Пред съда Стоян Мадин, юрист на Кирил Петков, съобщи, че актуалният иск е частичен в размер на 10 000 лв. от общ иск в размер на 500 000 лева

 

" Предявяваме цивилен иск за взаимно разглеждане. Престъплението, според наказателно правната доктрина, е едно и това ни управлява ", аргументира се Стоян Мадин.

 

Менков назова ПР ход изтеклата от самия Петков информация, че искът е за 500 000 лева. Адвокатът на Борисов упорства съдът да не приема частичния иск като част от общ.

 

" Вредите, които се претендират за съзнателно разглеждане на частичния и общия иск, ще доведат неизбежно до отсрочване на делото поради събиране на доказателства ", уточни Менков.

 

Въпреки тези заявление обаче в последна сметка нито Кирил Петков, нито Бойко Борисов удостоиха с наличието си правосъдната зала, като единствено юристите на двамата представляваха подзащитните си.

 

Следващото съвещание на делото е на 9 януари 2023 година

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР