З“Майките по едноименния роман на Теодора Димова. Поредицата на NOVA

...
З“Майките по едноименния роман на Теодора Димова. Поредицата на NOVA
Коментари Харесай

Започнаха снимките на най-новия сериал на NOVA – „Майките“

З “Майките ” по едноименния разказ на Теодора Димова. Поредицата на NOVA е обществена драма, която е следващото доказателство за поддръжката на медията към развиването на филмовата промишленост в България, както и за обществения й ангажимент по публично значими тематики.

Сериалът, който ще направи своя дебют идната година, споделя историите на разнообразни фамилии, разгърнати в шест епизода. Те изследват казуса на нарушената връзка сред родители и деца, която води до съкрушителни житейски избори.

Сюжетът на обществената драма наблюдава историите на шест деца, които основават връзка с новата си учителка Явора. На пръв взор тя не се разграничава от останалите учители, само че оценките на класа се усъвършенстват, другарствата - също, а връзките сред учениците стартират да се трансформират. Във всяко семейство обаче има прикрит или очевиден проблем. По тази причина Явора, която децата съвсем обожествяват, се трансформира в онази изчезнала майка, за която всички те мечтаят.

В функциите на родителите феновете ще видят едни от най-популярните и обичани български артисти, някои от които към този момент имена и на международната кино сцена. Захари Бахаров, Юлиан Вергов, Юлиан Костов, Гергана Плетньова, Рая Пеева, Петър Антонов, Доля Гавански, Петя Силянова, Мартина Апостолва, Деян Ангелов и Илияна Коджабашева . В техни деца ще се превъплътят младите артисти Евелина Бибова, Матю Горанов, Грета Георгиева, Светлозар Янакиев, Лора Ахтарджиева, Иван Иванов и Ясмина Радева.

„ Щастливи сме, че скоро ще представим нов кино план. Производството на български сериали е измежду целите на Нова Броудкастинг Груп. Взискателни сме към тяхното качество и не стопираме да търсим сюжети в разнообразни жанрове. Екипът от експерти, ангажирани със основаването на „ Майките “ е мощна поръчка за триумфа на новата телевизионна поредност “, разяснява Красимира Хаджийска – основен действен шеф на Нова Броудкастинг Груп.

„ Вярваме, че всеки от нас носи освен професионална, само че и персонална, обществена, етична отговорност към казуса с може би най-важната връзка в живота - тази сред родител и дете. Затова погледнахме към един от най-въздействащите романи на Теодора Димова. Популярната книга с интернационално самопризнание, а в този момент и сериалът, преглеждат мъчително настоящи въпроси и изследват универсални проблеми. Психологията ни дава отговори за тяхното решение или най-малкото осъзнаване, приемане и преправяне, само че дали сме подготвени да ги чуем, приемем и използван в деяние? ” – споделя режисьорът на сериала Виктор Чучков.

Автори на акомодацията на обществената драма „ Майките “ са Александър Чобанов, Лило Петров и Владислав Тинчев. Продуцент е Александър Христов, a музиката е на маестро Максим Ешкенази.

Романът на Теодора Димова “Майките ” е оповестен през юни 2005 година и е притежател на многочислени влиятелни български и интернационалните награди. Книгата е преведена на 11 езика, а в България е издавана към този момент 14 пъти. Теодора Димова е един от най-изтъкнатите български писатели, отличена с голям брой национални и интернационалните награди, измежду които Националната премия за изцяло творчество " Христо. Г. Данов ", Награда на академичната общественост на Софийския университет за изцяло творчество, Роман на годината " 13 века България " и доста други.

Сериалът “Майките ” се осъществя с поддръжката на Националния кино център.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР