З айците с лъвска глава са едни от най-пухкавите и

...
З айците с лъвска глава са едни от най-пухкавите и
Коментари Харесай

Това е едно от най-милите и пухкави декоративни зайчета

З айците с лъвска глава са едни от най-пухкавите и благи домашни любимци. Водят се декоративно или мини зайче, и се отглеждат най-вече в затворени пространства на апартамент или къща.

Те са подобаващ любим както за човек, който живее самичък, по този начин и за фамилии с деца.

Особено желани от възрастни хора заради любвеобилния си темперамент и дребното грижи, които изискват. Сходни породи на заека с лъвска глава са холандско джудже и шведския лисичи заек.

Агресия при тези зайци може да се прояви когато се усещат уплашени или уплашени, споделя Vbox7.

Положителни качества:

Тези зайчета са любвеобилни и игриви, макар че са плахи. Тяхното доверие се печели с доста деликатност и демонстрация на схващане от страна на стопанина. Те са обществени животни, обичащи вниманието. Зайците с лъвска глава са доста дейни, игриви и енергични, по тази причина се нуждаят от необятно пространство където да тичат.

Характеристика:

Тези зайчета имат грива от по-дълги косъмчета, която като ореол обикаля главата.

Главата им е сложена високо, а добре поставеното, дребно тяло не надвишава кг и половина, ушичките са сред 5 и 7 сантиметра. Козината на тази порода заек е тяхната горделивост. За да се поддържа нейната мекота и лъскавина, целесъобразно е животинчето да се сресва най-малко един път седмично, в случай че не сменя козината си.

Тегло: От 1 до 1,6 кг.

Хигиена:

При тази порода зайци стоматологичните проблеми са по-често срещани от колкото при други, по тази причина би трябвало да се обръща изключително внимание на положението на зъбите им. Гривата на тези зайчета би трябвало да бъде добре поддържана и от време на време сресвана с цел да се избегне усложнение и образуването на възли.

Продължителност на живот:

7-10 години

Страна:

Белгия

Произход и история:

Произходът на заек с лъвска глава е от Белгия. Счита се, че тази порода е била в началото размножавана от животновъди, които се опитвали да развъдят дългокосмест заек джудже, посредством кръстосване на дребна швейцарска лисица и белгийско джудже.

Целта на размножаването на тези зайци била потреблението на козината им за плетене на вълна. Но получилата се лъвска глава провокирала по-голям интерес при хората и по тази причина животновъдите почнали умишленото им отглеждане.

Още забавни видеа вижте в канала на Vbox7
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР