З аради продължаващото затопляне, в следващите 2 седмици ще отбележим

...
З аради продължаващото затопляне, в следващите 2 седмици ще отбележим
Коментари Харесай

Започва сезонът на градушките

З аради продължаващото стопляне, в идващите 2 седмици ще отбележим началото на дейния сезон на градушките. Преминаването на всеки леден фронт ще е съпроводено с купесто-дъждовна облачност, по-бурна гръмотевична интензивност и риск от градушки, осведоми.

Днес времето ще бъде най-вече слънчево ,

оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. Над Западна България ще има раздрана междинна и висока облачност. Ще е съвсем безшумно. Минималните температури ще са сред -1 и 4 градуса, а оптималните – сред 18 и 23 градуса, малко по-ниски по Черноморието.

По Черноморието

ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. Максималните температури на въздуха ще са сред 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 8-9 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините

ще е най-вече слънчево, краткотрайни нараствания на облачността ще има над масивите от Западна България. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 11 градуса, на 2000 метра – към 4 градуса.

От вторник до четвъртък

обаче следва интервал с превалявания. Над Балканите ще премине леден атмосферен фронт, с който от запад на изток ще завали дъжд – във вторник в западните и централните региони, в сряда съвсем в цялата страна, а в четвъртък – в Източна България.

Валежите в първите два дни ще са краткотрайни, на моменти интензивни, на места с гръмотевици и риск от дребна градушка. В сряда, четвъртък и петък ще е прохладно с по-силни пориви в Дунавската низина, а дневните температури ще паднат сензитивно с 5 до 10 градуса.

В края на работната седмица и при започване на почивните дни

за малко времето ще се успокои – вятърът ще утихне, а температурите ще се върнат към естествените за пролетта. Около края на тази и началото на другата седмица още веднъж следва интервал с несигурно време с превалявания, с помощта на средиземноморска зона с ниско атмосферно налягане. Вероятността за превалявания ще е висока до към 20 април, по-късно ще понижава.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи--> --> Не пропускай Двама приятеля си приказват: - Жена ми страда от алкохолизъм. - Че тя пие ли? - Не. Аз пия. А тя страда... Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЛегендата Гагарин към момента е живаЗаподозреният възнамерявал офанзива против дейта център на AmazonТя бе номинирана за поддържащата си роля в " Борат 2 " Тялото на хищника било обещано в месокомбинат за транжиранеСвидетели дават показания пред полицията " Проблемът в тази спекулация не е Европа, а Турция " Какво разяснява проф. Илко ГетовПартията се доближава към гласоподаване кой ще е техният претендент за идващ канцлерКакво е мнението на специалиститеКоментар на Андрей Райчев и Георги ХаризановТази билка е с противовъзпалително, стимулиращо секрециите, улесняващо храносмилането, отхрачващо и глистогонно приложениеКакво би трябвало да знаят идващите в странатаВ колата се е возил и пасажер, който не е пострадалТехните секрети постоянно се оказват обществено притежание на целия свят.Кои са чужденците, които идват у нас по време на пандемията - споделя " Дойче веле " Мария Бакалова е номинирана в категорията за актриса в поддържаща роля за " Борат 2 "


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР