З адействани са планове за евакуацията на българи, които се

...
З адействани са планове за евакуацията на българи, които се
Коментари Харесай

Ще евакуират българи от Афганистан

З адействани са проекти за евакуацията на българи, които се намират на територията на Афганистан, разгласи пред публицисти в благоевградското село Габрово служебният министър председател Стефан Янев, който беше на посещаване в планинското село.

"Към момента 11 души са в контакт с българското външно министерство, само че се допуска, че има още ", добави Стефан Янев.

Той уточни, че евакуирането им ще е в съгласие с евакуирането на дипломати и жители на други страни от Европейския съюз.

Във връзка със положението на бюджета Янев уточни, че служебното държавно управление си е свършило работата, като е подготвило план на бюджет, който е импортиран в Народното събрание.

"Оттук нататък е обвързване на народните представители да дебатират и да решат до каква степен този план за актуализация на бюджета е съответен или по тяхно предпочитание и убеждение да го трансформират и да вървим напред ", уточни служебният министър председател.

"Логиката на подготовката на актуализацията на бюджета е обсъждана в Министерския съвет и се базира на това, което се случва в страната ", посочи Стефан Янев, акцентирайки нужните обществени заплащания, помощта за медицинския личен състав по преодоляване на Коронавирус рецесията и за подкрепяне на българския бизнес.

"Всеки един ред от препоръчаната актуализация може да бъде предпазена точно с тази логичност ", добави Янев.

По време на съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност /КСНС/ изявленията на представители на политическите партии са посочили, че са наясно с тяхната отговорност, добави Стефан Янев.

Служебният министър председател разяснява и разискваната на Съвета през вчерашния ден тематика за възходящия мигрантски поток.

"Действително се изисква по-голяма организация и активизиране на спомагателни сили от страна на страната, което към този момент се прави ", уточни Янев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР