Ювентус записа разочароващо 0:0 при визитата си на Сампдория в

...
Ювентус записа разочароващо 0:0 при визитата си на Сампдория в
Коментари Харесай

Плах Ювентус не успя да се справи със Сампдория

Ювентус записа разочароващо 0:0 при визитата си на Сампдория в среща от втория кръг на Серия “А ”. Тимът от Торино не сътвори съвсем никакви положения и дори може да се радва, че не загуби, тъй като на два пъти гредите избавиха тима. 

Юве наложи осезаемо преимущество във владението на топката още от началото, само че домакините бяха тези, които сътвориха първата заплаха. В 6-ата минута Мехди Лерис беше изведен самичък против Матия Перин, само че вратарят съумя да допре кълбото, след което то се отби в напречната греда и не влезе в мрежата. 

Този игрови епизод сякаш смути гостите, които в идващите няколко минути оставиха " моряците " да бъдат по-активни. Така обаче в 15-ата минута Хуан Куадрадо отмъкна топката от Томас Ауджело и се устреми към вратата на противника, след което избра самичък да приключи, само че Емил Аудеро избави мощния му шут. 

В 18-ата минута Душан Влахович за малко да си означи безразсъден автогол, откакто опита да почисти центриране от корнер, само че по този начин засече топката, че тя се отби в гредата на вратата на Перин. 

За началото на втората част Алегри вкара Матия Де Шилио на мястото на Алекс Сандро. Четири минути бяха нужни на Юве да сътвори заплаха, като в тази ситуация Влахович стреля с левия крайник в навън. 

" Бианконерите " обаче продължиха да се затрудняват и след час игра терена напусна и Уестън Маккени за сметка на 19-годишния Фабио Мирети. 

В 65-ата минута Ювентус най-сетне сътвори заплаха, превърната в гол от Адриен Рабио. Радостта на гостите обаче беше къса, тъй като ВАР маркира засада на Влахович при офанзивата. 

Последваха нови безплодни минути и чак в 87-ата се стигна до нещо забавно. Тогава влезлият за Юве 20-годишен Николо Ровела шутира рисково, а секунди по-късно на другата врата малко не доближи на ветерана Фабио Куалярела да откри задачата с техничен прехвърлящ удар. 

Ювентус получи късмет за късен надвит гол, откакто в третата минута на добавеното време Костич засече от въздуха, само че вратарят Аудеро отрази
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР