Ювентус се наложи над Фиорентина с 1:0 като домакин в

...
Ювентус се наложи над Фиорентина с 1:0 като домакин в
Коментари Харесай

Юве се добра до успеха над Фиорентина след помощта на VAR

Ювентус се наложи над Фиорентина с 1:0 като хазаин в мач от 22-ия кръг на италианската Серия А. Единственото попадение в дуела бе дело на Адриен Рабио. Душан Влахович също се разписа за „ бианконерите “, само че голът му не бе зачетен, а същото сполетя и късното попадение на Гаетано Кастровили, което можеше да донесе точката на „ виолетовите “.

Двубоят стартира с напън на домакините, а в 12-ата минута Филип Костич имаше опцията да открие резултата, откакто засече рикоширала топка, само че ударът му не откри очертанията на вратата.

След центриране в 24-ата минута Филип Костич засече в наказателното поле на Фиорентина, насочвайки топката в долния ляв ъгъл на вратата, само че Пиетро Терачано направи впечатляващо избавяне и отрази.

Десет минути по-късно Матиа Де Шилио напредна отдясно и шутира, само че ударът му бе блокиран. Анхел Ди Мария се възползва от рикошета и центрира на втора греда, където Адриен Рабио засече топката и означи.

Второто полувреме натискът на Ювентус продължи, а в 59-ата минута Филип Костич подаде на крайник за Душан Влахович, който прати за повторно топката във вратата, защитавана от Терачано, само че голът не бе зачетен поради засада.

Лука Йович бе получателят на центриране в наказателното поле на Ювентус в 83-ата минута, само че ударът му с глава мина на сантиметри от десния непряк дирек на вратата, защитавана от Войчех Шчесни.

След центриране в наказателното поле на Ювентус, Мануел Локатели се опита да почисти със задна ножица, само че топката попадна комфортно на крайници на Гаетано Кастровили, който я прати в долния десен ъгъл, не оставяйки никакви шансове на Шчесни. Голът обаче не бе зачетен поради засада на Лука Раниери, която бе въпрос на сантиметри.

След този триумф Ювентус се изкачва до 9-о място във краткотрайното класиране в Серия А с актив от 29 пункта, до момента в който Фиорентина се намира на 14-а позиция с 24 точки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР