Ювентус продължава да държи под напрежение водача в Серия А

...
Ювентус продължава да държи под напрежение водача в Серия А
Коментари Харесай

Влахович герой за Юве при обрат срещу Салернитана

Ювентус продължава да държи напрегнат лидера в Серия А Интер, откакто в дуел от 19-ия кръг на шампионата изстрада трите точки при гостуването си на Салернитана за крайното 2:1. Няколко дни по-рано двата отбора се срещнаха и за Купата на страната, когато „ Старата госпожа “ се наложи с разгромното 6:1 вкъщи, само че този път възпитаниците на Масимилиано Алегри имаха надалеч повече компликации по пътя към успеха.


Домакините, сходно на срещата на „ Алианц Стейдиъм “, поведоха в резултата посредством Джулио Маджоре в 39-та минута. Именно голмайсторът на Салернитана обаче се трансформира от воин в виновник в 53-та, когато бе изпъден за втори жълт картон. Това наклони везните в интерес на гостите, които изравниха малко по-късно след точната намеса на влезлия от пейката Самюел Илинг-Джуниър. Мачът вървеше към тъждество, когато Душан Влахович, който асистира за гола на гения, се нагърби с отговорността и донесе триумфа на торинци с попадение в 91-та минута.

Така Алегри и компания не позволиха неверна стъпка в борбата за купата и сходно на водача Интер, който също се изтеза против Верона в събота, взеха своето и не престават да изостават с два пункта от „ нерадзурите “. Салернитана остава на дъното с 12 точки, на три от избавителния бряг. В идващия кръг отборът гостува на първенеца Наполи, до момента в който за Юве следва първо домакинство на Фрозиноне в четвъртфинал за Купата, а по-късно и мач против Сасуоло пред лична аудитория.

В различен дуел от вечерта, Рома и Аталанта направиха тъждество 1:1 на „ Олимпико “. Бергамаските поведоха посредством Теун Копмайнерс, само че „ вълците “ изравниха след гола на Пауло Дибала от дузпа. В добавеното време наставникът на Рома Жозе Моуриньо бе изпъден от основния арбитър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР