Ювентус победи Рома с минималното 1:0 в двубой от 18-ия

...
Ювентус победи Рома с минималното 1:0 в двубой от 18-ия
Коментари Харесай

Юве се справи с Рома и продължава да гони Наполи

Ювентус победи Рома с минималното 1:0 в дуел от 18-ия кръг на Серия А. Победното попадение пристигна в 18-ата минута, когато прецизен беше Бенатиа.

Рома стартира атакуващо дуела, само че домакините проведоха първата рискова офанзива към една от двете порти в 6-ата минута, когато Сами Керида насочи удар, само че топката не откри задачата.

Игуаин стреля с глава от 13-ина метра в 17-ата минута след пас на Куадрадо, само че кълбото не откри задачата.

В 18-ата минута въпреки всичко Юве откри резултата Киелини стреля с глава след центриране от корнер, Алисън отби кълбото, само че Банатиа беше на точното място и откри резултата от втория опит, защото първо нацели гредата.

Въпреки откритата игра и основаните положения голове липсваха, а в 80-ата минута Флоренци се възползва от неточност в защитата на Ювентус, само че ударът му попадна в гредата.

Рома понатисна противника си в последните минути, само че по този начин и не стигна до гол. В добавеното време Миралем Пянич разтресе гредата на Рома с топовен шут, а малко по-късно Рома пропусна да изравни резултата, откакто Шик се оказа очи в очи с Шчесни след неточност на Бенатиа, само че вратарят се прояви и резервира трите точки в актива на Юве.

След този триумф Ювентус продължава да гони водача Наполи като изостава единствено на точка с актив от 44 точки, Рома е на 4-ото място с 38.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР