Юрофери Олимпия“ продължава да дими, фериботът е наклонен на една

...
Юрофери Олимпия“ продължава да дими, фериботът е наклонен на една
Коментари Харесай

Шест дни по-късно: Няма следа от издирваните на горящия ферибот

Юрофери Олимпия “ продължава да дими, фериботът е накривен на една страна

Вече шести ден продължава интервенцията по издирването на оживели в пламналия ферибот в Йонийско море. 10 души остават в неопределеност, 7 от тях са наши сънародници. По обяд фериботът дебаркира на пристанището в Астакос и избавителната интервенция беше възобновена.

„ Юрофери Олимпия “ продължава да дими, фериботът е накривен на една страна и най-вероятно в трюма му е навлязла вода. В интервенцията вземат участие над 60 пожарникари.

Българските фамилии на място следят акцията от първо лице.

На метри от изгорелия ферибот водачът Вангелис описа, че след пламъците на разсъмване е напуснал кораба за минути, съобщи

„ В момента, когато се качвахме в избавителните лодки, всичко на ферибота изключи, моторите, осветлението – всичко. Ако бяхме закъснели единствено с 5 минути, никой нямаше да се избави “.

От синдиката на водачите в Гърция също имат подозрения дали фериботът е бил механически изправен. Президентът на профсъюза

Янис Какос разяснява, че към момента има вяра за оживели. Обясни, че организацията разполага с документи, които потвърждават, че някои от корабите на „ Грималди “ не са изправни.

21-годишният украинец, който съумя да се измъкне жив на третия ден, даде спомагателни показания на пристанищните управляващи на Корфу: когато огънят горящ, той примрял, а към този момент в схващане потърсил пожарогасител. Разказва, че бутилките били празни.

Тези думи на оживелия разстроиха Кристиан, който търси татко си Димитър: „ Баща ми е с 2 изкуствени клапи, пие хапчета, Всяка една минута му е от голяма важност.

Кристиан не схваща и по какъв начин оживелият украинец е излязъл незасегнат: „ Твърдят от 3 дни, че е 600 градуса, аз не съм физик, само че да излезеш по джапанки, при 600 градуса. Мисля, че корабът щеше да се разтопи, тази ламарина не е измислена, съгласно мен, за такива пожари “.

Гръцките управляващи оповестиха, че 2 дни преди случая противопожарната система и алармите са били тествани.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР