Юрий Ушаков, помощник по външнополитическите въпроси на руския президент, каза,

...
Юрий Ушаков, помощник по външнополитическите въпроси на руския президент, каза,
Коментари Харесай

Кремъл: Предложенията на Путин за мир в Украйна могат да спрат конфликта почти незабавно

Юрий Ушаков, асистент по външнополитическите въпроси на съветския президент, сподели, че предложенията за мир на Владимир Путин могат да спрат спора в Украйна съвсем неотложно, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
Путин съобщи на 14 юни, че е подготвен да стартира мирни договаряния " още на следващия ден ", в случай че Украйна изтегли войските си от Запорожие, Херсон, Донецк и Луганск, напомня организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Ушаков уточни, че задачата на предлагането на съветския президент е предотвратяването бъдещи спорове, сходни на украинския. По думите му разновидността, показан от Путин, " открива опция да се постави завършек на въоръжената борба и да се премине в политическа и дипломатическа посока ". Съветникът на съветския президент акцентира, че Москва е сложила на масата проект, чието приемане, " безусловно ще ни разреши незабавното прекъсване на военните дейности ".

Ушаков изрази вяра, че предлагането на съветския президент няма да бъде подценено. " Ако вземете независимо отношение към него и се замислите, в действителност ще откриете зрънце на разсъдък в него. И най-важното - това е късмет мигновено да спрем сраженията на бойното поле и да не губим повече хора ", акцентира представителят на Кремъл.

Ушаков изложи позицията си на така наречен " Примаковски четения ". Този конгрес се организира от 2015 година насам и на него се разискват сюжети за развиването на интернационалните връзки, провокации в областта на интернационалната сигурност и други световни въпроси.   
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР