Юрий Борисов, бившият главен редактор на в. "Дума" и човек

...
Юрий Борисов, бившият главен редактор на в. "Дума" и човек
Коментари Харесай

Юрий Борисов проговори за задържането си: Това, което се случи вчера, е страшно!


Юрий Борисов, някогашният основен редактор на в. "Дума " и човек от управлението на придвижване "Русофили ", през вчерашния ден беше арестуван по обвиняване в шпионаж в услуга на непозната страна с Николай Решетников, за който имаше съмнение, че има предпочитание да се намесва в изборите. В последна сметка Борисов е освободен без обвиняване и е бил разпитван като очевидец.

"Към края на вечерашния ден чак разбрах, че ме разпитват като очевидец, а че не съм упрекнат ", съобщи Борисов пред камерата на Нова тв.

"Три разпита за общо четири часа и никой не ми предложи да разясняваме обстоятелствата. Министърът на вътрешните работи през вчерашния ден беше споделил, че има задоволително данни, с цел да бъде възбудено това деяние. Аз не желая всички данни, а един факт, който да приказва за шпионска активност. Аз не знам дали всички си даваме сметка какъв брой заплашителен е един подобен метод ", разяснява някогашният основен редактор.

Не знам дали "Русофили " нещо им пречи, не знам тъкмо замисъла, само че мисля, че тук има предпочитание за заплашване. Генерал Решетников е пенсионер, с който се познаваме по отношение на придвижване "Русофили ". Не мога да схвана за какво това другарство би трябвало да води до нещо престъпно, уточни той.

Ние сме коментирали с него разнообразни изследвания на настройките на хората, само че това са естествени неща. Не виждам в това нищо укоримо, добави Борисов. Споделяли сме другарски всеки какво вижда в отношение на Русия, какво се случва, само че това са напълно елементарни, човещки диалози, добави Борисов.

Защо аз би трябвало да давам уточнения върху една догадка без да знам какво стои зад нея!?, коменира той.

"Русофили " има разнообразни действия. От едни хора се взимат пари за монументи, от други за проучване на съветски език, трети за фестивали. Това е набор от десетина дейности, които си имат финансиране, уточни той.

Притеснен съм за предсеталеля на "Русофили " Николай Малинов, не знам какво става с него, нямам телефон, взеха ми го. Някой може ли да ми изясни за какво не ми смъкват цялата информация от преносимия компютър и телефона за 10 минути, а би трябвало да бъдат иззети, разяснява Борисов.

Аз съм мъдрец човек и когато в нечие държание няма логичност ми е мъчно да дам прогноза. Няма логичност в това, което стана. Има някаква политическа поръчка. Това, което усещам в сърцето си е, че има някакви хора, които не са съгласни с външната политика на България, която е папагалска, нездравословна за България и която до нищо няма да докара. Винаги в нашата история, когато България не е била добре с Русия, е била зле. Така е било и по този начин ще бъде, в случай че продължава тази политика, добави той.

Аз за себе си не се тормозя. Но имам четири деца. Какво значи това техният татко да бъде упрекнат в шпионаж? По какъв метод ще бъдат обезщетени?, пита той.

Те споделят, че съм очевидец, а не обвинен. След като е по този начин за какво ме разкарват цялостен д ен с белезници!? Свидетелите ги приканват с призовка, не ги закопчават! Толкова са нелепи обвиняванията, че нямам потребност от никаква адвокатска отбрана. Мога да се пазя самичък. Нека да извадят някакви обстоятелства, разяснява той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР