Юристът Сирма Грозева е категорична, че паметникът на Съветската армия

...
Юристът Сирма Грозева е категорична, че паметникът на Съветската армия
Коментари Харесай

Сирма Грозева: Паметникът на Съветската армия е грозотия заради това, което символизира

Юристът Сирма Грозева е безапелационна, че паметникът на Съветската войска би трябвало да бъде отстранен. Тя направи коментар и за новата арт апаратура в центъра на София.

" Това е някакъв тип изкуство, което може да се оцени по доста разнообразни способи. Разбира се, че на някой няма да му харесва. Аз го видях онлайн, когато светваше елхата, нямаше килим, тъмнината и метода, по който беше осветено, изглеждаше по напълно различен метод. Имаше някакъв сексапил. Но това отново е субективно мнение, което не е значимо в тази ситуация. Това е краткотрайна апаратура, което е значимото. Няма да остане там вечно ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Докато в същото време има един монумент на Съветската войска, прочут като МОЧА, който е там цялостен един живот, откогато аз се помня. Надявам се да го махнат, тъй като там приказваме за една грозота от позиция на това, че е знак на нещо извънредно ужасно и неприятно като тоталитарната страна Съюз на съветските социалистически републики, окупаторската войска - Червената войска, имаме оръжие. Това е знак на война и подтисничество. Необходимо е да го забравим за колкото се може по-дълго ", счита Грозева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР