Юристът Лена Бориславова става началник на политическия кабинет на премиера

...
Юристът Лена Бориславова става началник на политическия кабинет на премиера
Коментари Харесай

Коя е Лена Бориславова – началникът на кабинета на Кирил Петков

Юристът Лена Бориславова става шеф на политическия кабинет на премиера Кирил Петков. Тя ще бъде и представител на държавното управление, стана ясно от първата ѝ изява пред медиите през днешния ден.

Коя е тя?

Лена Бориславова е на 32 години. Родена е на 8 октомври 1989 година

Лена Бориславова е приключила немска гимназия в София, а по-късно право в СУ „ Св. Климент Охридски “ през 2014 година, където е първа по триумф. По-късно специализира в Харвард. Работила е в Съда в Люксембург като правист езиковед. Докато е студент в Харвард е член на борда на Harvard European Law Association и на Harvard Law and Business Association.

 

През 2018 година младата юристка попада в влиятелната европейска ранглиста на сп. „ Форбс “ – „ 30 под 30 “, която отличава най-хубавите млади водачи, изобретатели и бизнесмени на Стария континент. Класирана е в категория политика и право.

Непосредствено преди влизането си в политиката е в екипа на една от огромните адвокатски адвокатски фирми у нас – „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “ (DGKV), a преди това – за „ Георгиев, Тодоров и Ко “. Работи в сферата на конкурентното право, банково и финансово, комерсиално право, отбрана на персоналните данни, ограничения против изпирането на пари и процесуално посланичество и съветва интернационалните клиенти, решили да инвестират в България.

Избрана е като народен представител в 47-то Народно заседание от „ Продължаваме промяната “ като претендент от 24 МИР. Във визитката за акцията си тя се разказва като „ правист по обучение, юрист по специалност и странник по душа “. Днес тя напусна Народното събрание и незабавно проработи в кабинета на министър-председателя.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР