Юридически барометър излиза с поредно издание. Този път изследва лекарските

...
Юридически барометър излиза с поредно издание. Този път изследва лекарските
Коментари Харесай

Юридически барометър излиза с ново издание

Юридически барометър излиза с следващо издание. Този път изследва лекарските неточности и законодателството в тази посока. Юридическият барометър е гражданска самодейност за от време на време наблюдаване и преценка на положението и развиването на правовия ред в България, което започва през 2010 година. Изследването излиза на всеки шест месеца.

" Това, което ни предизвика са някои недостатъци в законодателството, известно съмнение на правосъдната процедура, незнанието на хората, които са потърпевши при този вид действия, по какъв начин да потърсят своите ползи ", сподели в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия деканът на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев.
Гост в това издание ще бъде адв. Мария Шаркова, която с изключение на, че е практикуващ юрист по сходни каузи, поддържа и блог с информация за правосъдната процедура.

Лекарската неточност в правните среди се дефинира като нежелано събитие при даване на здравна помощ. Според Вълчев терминът не е доста верен, тъй като съответните медицински експерти не са ответници, а лечебните заведения и застрахователите. Този вид действия не се изчерпват с лекарски действия, а с други медицински експерти - да вземем за пример здравна сестра, санитар.

Дискусията по тематиката ще се организира през днешния ден от 11 часа в София.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР