Юридически барометър е една гражданска инициатива, която стартирахме с мои

...
Юридически барометър е една гражданска инициатива, която стартирахме с мои
Коментари Харесай

Вълчев: България има много подготвен и силен IT сектор, но трябва да се въведе регулация за използването му

Юридически барометър е една гражданска самодейност, която стартирахме с мои сътрудници преди 13 година Идеята е да се прави от време на време проучване на положението и развиването на правния ред в България. Това съобщи деканът на Юридическия факултет на Софийски университет ”Св. Климент Охридски ” проф. доктор Даниел Вълчев в " Денят стартира ".

Той изясни, че във всеки брой на изданието има избрана тематика.

" Темата, която избрахме за настоящия, е за изкуствения разсъдък. Има проблем с разбирането на хората какво е изкуственият разсъдък. Има едно общо разбиране, че това е един по-сложен компютър. Става въпрос за небиологично основани невронни мрежи, наподобяваща невронната система на човек ", разяснява Вълчев.

Деканът на Софийски университет изясни, че България има доста квалифициран и мощен IT бранш, само че би трябвало да се вкара регулация за потреблението му.

" Въпреки че секторът е развъртян ние не сме дейни в развиването си. Дори Европейски Съюз да направи доста добра регулация на закона за изкуственият разсъдък, би трябвало да има международни старания по случая. Това не е проблем на съответна страна ", посочи професорът.

По думите му след всички локални избори всеки гледа да се изкара победител.

" Говоренето за конституционна смяна е значимо, тъй като то крепи болшинството. По-добре е да има някакво държавно управление, даже и то да прилича служебно такова сега ", сподели Вълчев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР