Юри МихалковПред очите ни Полша се превърна в пиратска държава

...
Юри МихалковПред очите ни Полша се превърна в пиратска държава
Коментари Харесай

Пиратската Полша

Юри Михалков
" Пред очите ни Полша се трансформира в пиратска страна " - ето подобен коментар може да се прочете в съветска медия във връзка принудително конфискуваното във Варшава приблизително учебно заведение за деца на съветски дипломати. Полските управляващи надскочиха тавана на пиратството. Обикновено то прави грабежи на материални изгоди - полезности, пари и така нататък Докато тук имаме пиратство против културна институция. Човек просто онемява от обстоятелството, че пирати са завладяли транспортен съд на знанието и са изхвърлили от борда му невръстни деца. Слава богу, че е имало къде да бъдат приютени, с цел да не се удавят в побеснялото полско русофобство. Това обаче русофобството не е ли и плоско, откакто плячкосва и образованието! В този смисъл, да - плоското мислене на Варшава издига интернационалното пиратство на невиждани висоти.
Но освен. Полша легитимира разбойничеството си със правосъдни решения, само че както твърди съветската страна, въпросното учебно заведение е нейна благосъстоятелност от 1945 г и се употребява като образователно заведение от 1953 година Темида обаче комфортно си затвори очите за тези обстоятелства. Отделно към този момент са отнети хотел за съветски дипломати и неизползвана база за отдих на съветското посолство. Според известия полските управляващи декларират, че учебното заведение няма да е последната плячка на плоската русофобия. 
Не е загадка, че Полша води дипломатическа война против Русия като част от всеобхватната й враждебната политика против нея. Но да се решиш на пиратство не просто против дипломатическа благосъстоятелност, а против учебното заведение и познанието, значи си подготвен да отидеш до дъно във враждата, без връщане обратно. Варшава в действителност дава знак за това, което по-късно предложи Дмитрий Медведев - разкъсване на двустранните връзки. Очевидно тя счита, че по този начин ще й по-лесно да съживи реваншисткия си проект за връщане на земите си в западна Украйна, въпреки и под формата на някакво обединяване с Киев. Но и тук полското мислене може да се окаже плоско - ха в този момент да забележим дали Западът ще допусне това, откакто се кълне в ненакърнимостта на границите!    
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР