Юрген Клоп отличи Роберто Фирмино като изключително важен футболист за

...
Юрген Клоп отличи Роберто Фирмино като изключително важен футболист за
Коментари Харесай

Клоп: Фирмино е изключително важен за нас

Юрген Клоп отличи Роберто Фирмино като извънредно значим футболист за Ливърпул, откакто нападателят стана първият бразилец в историята на Висшата лига с 50 гола. Той се разписа при 3:0 против Бърнли, само че мениджърът и почитателите на Ливърпул обожават и други негови качества - техниката, пресата, пасовете и не на последно място - постоянството и физиката.

"Надявам се да си остане по този начин и той рядко да пропуща мачове. На няколко пъти отсъстваше и това не беше прелестно, само че Боби, какво да ви кажа за него, което още не знаете? Той е извънредно значим футболист за нас. Радва се да играе при нас и обожава колектива в тима. Това му оказва помощ, несъмнено. Помагат му и качествата на останалите. Когато има толкоз доста скорост към теб, ти може да си позволиш да играеш повече сред линиите, да се позиционираш по-добре и да бележиш. Той е доста значим футболист за нас ", съобщи Клоп в изявление за liverpoolfc.com.

Роберто Фирмино вкара гол с шут отвън наказателното поле при успеха против Бърнли и Клоп счита, че това е бил най-хубавият мач на неговия тим против този противник.

"Това бе най-хубавият ни мач против Бърнли. Мисля, че първия ми против тях го загубихме с 0:2. Тогава несъмнено не бях квалифициран за този вид футбол и този жанр. В събота видях нещо, което досега не бях виждал в Англия, а точно борбата за втора топка от наша страна. Реагирахме извънредно добре на дългите топки на Поуп, а това по принцип са обстановки 50 на 50, в които въздейства и шансът.

"Те имат явен проект на игра. Пас обратно и след това дълго подаване зад отбраната с едно допиране. Това е извънредно мъчно за противопоставяне, само че нашата отбранителна линия бе деликатна и поради това техните нападатели постоянно изпадаха в засада. Справихме се доста добре.

"Вкарахме в верните моменти, само че на терена не изглеждаше толкоз елементарно, колкото е изглеждало след мача. Те бяха непрекъснато в мача, а ние имахме и шанс при първия гол. Вторият и третият бяха резултат от идеален футбол ", добави Клоп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР