Юношите на Балкан до 16 години спечелиха титлата в Държавното

...
Юношите на Балкан до 16 години спечелиха титлата в Държавното
Коментари Харесай

Виктория Маринова: Чувството да си шампион е неописуемо


Юношите на Балкан до 16 години завоюваха купата в Държавното състезание на България по баскетбол. Отборът, който е воден от треньора Виктория Маринова, победи във финала БУБА Баскетбол с 83-63 и победи със 7 триумфа на финалите в Пловдив. Наставникът на тима Виктория Маринова бе извънредно щастлива от постигнатия триумф, а ето какво сподели за клубния уебсайт на Балкан след церемонията по награждаването:

- Честита купа, г-жо Маринова! Поздравления за страхотната игра на Вашия тим. Какво е възприятието да спечелите купата на България?

- Чувството е неописуемо. Само, който не го е изпитал, няма по какъв начин да знае какво е. Щастлива съм, че вложихме ужасно доста труд през годините с този тим и тази година в действителност се осъществя с шампионска купа. С този набор 2004 година имаме две вицешампионски трофеи и една вицешампионска Купа на България, само че това чувство да си първенец в действителност е неописуемо. Много съм щастлива.

- Каква е оценката Ви за цялото представянето на тима в Пловдив ?

- Не мога да дам оценка за целия шампионат, тъй като поради пандемичните условия, нямахме опция да следим мачовете от другата група. Графикът беше доста сбит и в два от дните играехме по два мача. Би било нереално да давам оценка за равнището на всички тимове все още. В нашата група имаше доста хубави и завързани мачове и ние успяхме да се оправим, от което съм най-доволна.

- Кой тим Ви затрудни най-вече на финалите?

- След като вкарахме 46 точки на Черно море Тича значи това е тимът, който ни е затруднил най-вече чисто игрово. Имахме несполучливи отворени шутове, които ни връщаха и не ни дадоха опция да създадем разлика. За мен Варна е един класен тим, който в действителност заслужаваше място в четворката. Според мен те се показаха доста добре. Наистина това е тимът, който чисто резултатно най-вече ни затрудни.

- Във финала също не беше елементарно, имаше ли миг, в който мислеше, че тимът може да загуби?

- Не. Аз имам вяра в момчетата ми. Нито за секунда не съм помисляла, че може да загубим този мач.

- Във финала имаше опция да се изправиш против твой дълготраен сътрудник Янко Янчев, с който сте работили дружно. Имаше ли по-различен заряд мача ?

- Не съм имала по-различни страсти. Това, че сме работили дружно в годините, не основава нищо. Всеки гледа своята работа. На терена сме треньори, експерти. Всеки води своя мач и гони успеха.

- Видяхме старши-треньора на мъжкия тим Йовица Арсич до Вас на пейката. Доколко това Ви оказа помощ и по какъв начин приехте жеста от негова страна ?

- Щастлива съм и в действителност желая да му благодаря. Йовица Арсич за мен е един доста огромен човек, който пожела да ми помогне и аз се възползвах от неговата помощ. Безкрайно щастлива съм, че той беше на пейката на моя тим. Надявам се да има и други тимове, на които треньорите от НБЛ да имат същия морал и равнище да застават до сътрудниците, които работят с подрастващи. За мен това беше един неповторим жест, който ще оценявам цялостен живот.

- Какво би желала да кажеш на момчетата за тяхното показване? Положиха доста старания .

- Наистина напъните, които вложихме, се възнаграждават. Бяхме излезли от форма, бяхме на нулата и трябваше всичко да наваксаме за два месеца, което беше в действителност доста мъчно. Благодарна съм на момчетата за труда, който поставиха. За това, че влизаха с огромна отговорност и себераздаване в подготвителния развой и очевидно сме намерили точната вакса, с цел да спечелим и купата.

Точната на днешната дата, в която 16-годишните момчета завоюваха купата на България, Ботевград се елементарни с основоположника на баскетбола в града, огромният треньор Иван Колев. Ето какво показа със сълзи в очите наставникът на Балкан Виктория Маринова:

" Имала съм удоволствието Иван Колев да бъде мой треньор като състезателка. Голям човек, огромен треньор и огромна персона. Всичко друго, което ще кажа за него, ще бъде малко. Поклон пред паметта му! Дано сме го зарадвали през днешния ден с купата. "
Източник: Балкан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР