Юношеският отбор на Славия до 19 години ще се изправи

...
Юношеският отбор на Славия до 19 години ще се изправи
Коментари Харесай

Юношите на Славия срещу Панатинайкос на старта на младежката Шампионска лига

Юношеският тим на Славия до 19 години ще се изправи против Панатинайкос в първия кръг на шампионския поток в младежката Шампионска лига на УЕФА.

" Белите " си заслужиха мястото в конкуренцията като притежател на Купата на БФС до 19 години за сезон 2021/22, като това за тях ще бъде дебют в конкуренцията.

Първият дуел против Панатинайкос ще бъде на 14 септември в София, а реваншът в Гърция на 5 октомври.

Ако юношите на Славия се оправят с първото затруднение, то в идващия кръг ги чака спечелилият от двойката Жалгирис (Литва) - Тренчин (Словакия). Ако отстраняват и втория си съперни, " белите " ще се класират за етапа на плейофите.

Според регламента на надпреварата 32 започват от груповата фаза, като те са разпределени по групите по същия метод, както отборите в мъжката Шампионска лига. Победителите от всяка група не престават непосредствено към 1/8-финалите, до момента в който съставите, които завършат на второ място ще би трябвало да преминат през плейофите.

Там техни противници ще бъдат тимовете от по този начин наречения шампионски поток, които са първенци или носители на Купата на своята страна и техният мъжки отбор не се е класирал за групите на Шампионската лига при мъжете.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР