Юношеската двойка на хасковския клуб по спортни танци Гранд“ Марин

...
Юношеската двойка на хасковския клуб по спортни танци Гранд“ Марин
Коментари Харесай

Диляна и Марин от Гранд с 5 медала от Атина

Юношеската двойка на хасковския клуб по спортни танци „ Гранд “ Марин Мартинов и Диляна Димитрова направи същински възторг в третото издание на Athens Dance Festival. Възпитаниците на треньорите Николай Манолов и Павлина Вълчева завоюваха 3 златни и 2 сребърни комплекта медали, от петте категории, в които взеха присъединяване през уикенда.

Формата на шампионата е много разчупена и включваше надпревари, както на обособените танци, по този начин и сложно. Марин и Диляна завоюваха с съвсем единомислещо първо място надпреварите по латиноамерикански танци. Те не оставиха шансове на конкуренцията в стиловете самба, румба и ча-ча-ча. В конкуренцията по трите танца, както и в Junior Latin Open 5 танца, станаха най-добре класиралата се българска двойка. Там те приключиха втори, отстъпвайки единствено пред представителите на Италия. Щастието им беше цялостно, тъй като получиха премиите си персонално от руснакът Сергей Сурков - европейски първенец за експерти.

От хасковския клуб показаха задоволството от представянето на танцьорите. „ Доволни сме от представянето им, макар че това е единствено началото за тях в новата възрастова група. Очакват ги още доста работа и шампионати “, разяснява треньорът им Николай Манолов. Следващото съревнование ще бъде Международния шампионат Sofia Dance Open, който стартира другата седмица в столицата. Манолов пък беше част от влиятелното жури на фестивала.

Състезанието в Гърция събра водещи двойки, треньори и съдии от над 15 страни: Италия, Англия, Русия, Полша, Украйна, Германия, Израел, Молдова, България, Сърбия, Гърция и други. Организаторите регистрираха рекорден брой участници тази година./Хасковска Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР