Юношата на Ювентус Себастиан Джовинко продължава да прави фурор в

...
Юношата на Ювентус Себастиан Джовинко продължава да прави фурор в
Коментари Харесай

Лудият сезон на Атомната мравка продължава с пълна сила

Юношата на Ювентус Себастиан Джовинко продължава да прави възторг в шампионата на Съединени американски щати - МЛС (Мейджър Лийг Сокър). 30-годишният италианец не стопира да бележи за своя тим Торонто ФК, като 3 негови попадения попаднаха в Топ 5 на най-хубавите голове за миналата седмица в МЛС. Две от тези попадения са от директен свободен удар, а другият му гол е с воле. " Атомната мравка " бе прецизен на два пъти при успеха с 3:1 на Торонто като посетител против Монреал Импакт в последния мач на отбора. Преди това Джовинко осъществя красиво попадение от фаул при семейството на Филаделфия Юниън, което Торонто завоюва безапелационно с 3:0. Джовинко не пропусна да се разпише и във вратата на Чикаго Файър на 20 август, като Торонто завоюва с 3:1 като посетител.



Към момента Джовинко и компания са безапелационни водачи в класирането на Източната конференция на МЛС с 56 точки - 9 повече от втория Ню Йорк Сити. Торонто е и лидер в цялата лига, защото тимът, който заема първо място на Запад - Сиатъл Саундърс, е с 42 точки.



30-годишният Джовинко прави необикновен сезон. По-рано през годината той счупи върха за най-вече голове от фаул в историята на МЛС, реализирайки 10. Сега тази впечатляваща численост се усили, а италианският атакуващ халф-нападател към този момент има 15 попадения този сезон, като цели 5 от тях са от директни свободни удари.



За 2 години и половина откогато играе в Торонто, Джовинко има 63 гола в 97 срещи за клуба и сътрудникът на " Атомната мравка " - Андреа Д'Амико неотдавна назова " неуместно " решението на селекционера на Италия Джампиеро Вентура да не изпраща повиквателни на дребничкия техничар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР