Юношата на Левски Николай Димитров се върна към Синята приказка

...
Юношата на Левски Николай Димитров се върна към Синята приказка
Коментари Харесай

Николай Димитров: Когато Левски играеше с Челси и Барса, не си давах сметка какво нещо е това

Юношата на Левски Николай Димитров се върна към Синята приказка в предаването " От дузпа в тъч " по Sportal TV . Хичо призна, че тогава не си е давал сметка за мащаба на триумфа на състава на Станимир Стоилов.

" Изключителен спомен ми е влизането в Шампионската лига. Гледах мача с Киево по малкия екран, само че беше необикновено. Честно казано, тогава не си давах сметка какви неща се случват и какви триумфи са това. На жребия за групите изтеглихме късата съчка, тъй като първенецът на България се събра с първенците на Англия, Испания и Германия. На идната година не бих споделил, че е имало подценяване против Тампере. Отборът беше надъхан за победа, само че просто не се получи. В актуалния футбол всеки може да бие всеки, това е още едно доказателство ", сподели Хичо в " От дузпа в тъч ".

" Как се стигна до пробите в Арсенал ли? Бях част от младежкия народен тим, имахме мачове с Англия и Ирландия. Играх мощно и от Арсенал са ме харесали. Тренирах няколко дни с тима им, играх в двустранна игра с втория отбор. Имах диалог с Арсен Венгер, който искаше да види какъв брой убеден съм във опциите си. Въпросите му бяха с такава устременост. Казаха ми, че медицинските проби са минали чудесно и съм имал отлични индикатори. Нямах обаче нужния брой мачове за националния тим. Затова от Арсенал ми споделиха, че ще е по-добре да се върна и да продължа да играя за моя роден клуб. Другият вид беше да ме вземат, само че да ме пратят чартърен в Белгия. Бях 19-годишен тогава, морето в действителност ми изглеждаше до колене. Знам, че по-късно идва скаут на Арсенал да ме следи в един мач против Литекс ", добави националът.

" Русия усъвършенства доста своята инфраструктура, главно около Световното състезание. Нивото се подвигна, само че в началото се запитах къде си дошъл. Когато за първи път кацнах в Екатеринбург, температурата беше минус 38 градуса. Само 50 метра и ми замръзнаха ушите. Впоследствие привикнах, а и когато е студено мачове не се играят. В свободното си време обичам да чета книги за бизнес, за мениджмънт. За последно играх FIFA през 1999 година, когато ми подариха FIFA 99. Не се виждам във футбола след края на моята кариера. Интересувам се от света на бизнеса, имам компания за разчистване ", добави Хичо в " От дузпа в тъч " по Sportal TV .
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР