Юношата на Ботев (Пловдив) Атанас Янков започва подготовка с първия

...
Юношата на Ботев (Пловдив) Атанас Янков започва подготовка с първия
Коментари Харесай

Трагедия едва не отне живота му, пращайки го в кома! Сега има шанс да пробие в Първа лига

Юношата на Ботев (Пловдив) Атанас Янков стартира подготовка с първия тим на " канарчетата ". Десният защитник е набор 2001 и е част от първата селекция на треньора Стефан Стоянов. Янков се отличава с доста добра физика и е един от най-бързите футболисти в шампионския тим на U17 от тази година, написа Блиц.

Пловдивчанинът е хубаво и настойчиво момче, споделят пред glas.bg родители от школата на " канарчетата ".

Наско обаче едвам не губи живота си преди две година, когато с колело пада от рампа и наранява доста грубо главата си. След удара Наско изпада в кома, само че съумява да се върне към живота. 
Дълги месеци се бори с следствията, лекарите му споделят да не помни за футбола. Той обаче има други проекти. В последна сметка стартира още веднъж да тренира, първо независимо, след това и със съотборниците си. Връща се в игра и още веднъж става главен футболист в отбора на Стефан Стоянов. Тежкият миг към този момент е зад тила на гения, който е в школата на Ботев още от първокласник. За страшния случай припомня единствено белега на черепа му.

Сега пред Наско е чаканият от всеки младеж миг. Голяма е вероятността той да изкара цялата подготовка с мъжкия отбор на " канарчетата " под управлението на носителя на Купата и Суперкупата на България Николай Киров. Кой различен, в случай че не някогашният началник на школата на Ботев ще знае по-добре, по какъв начин да интегрира едно мъжко момче при мъжете.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР