Юни и юли бяха горещи месеци за социалната кампания Пази

...
Юни и юли бяха горещи месеци за социалната кампания Пази
Коментари Харесай

Силно лято за социално-образователната кампанията Пази детето в интернет

Юни и юли бяха горещи месеци за обществената акция „ Пази детето в интернет ”. Организираната от ЗК „ Лев Инс ” АД самодейност организира девет събития в София и разнообразни градове в област Пловдив. Над 800 деца и техните родители получиха скъпи препоръки за безвредното държание в интернет от експертите по киберсигурност Явор Колев и Зоя Василев. Събитията протекоха като самобитни фамилни празници с доста игри, занимания, а всички се обогатиха с нови познания.


Инициативата започва летните си интензивности на 3-ти юни с празник във връзка Деня на детето в столичната зоологическа градина. Следващите спирки на Явор Колев, Зоя Василев и екипът на акцията бяха няколко общини в Пловдивска област, където те срещнаха децата и техните родители с главните рискове в интернет, и им демонстрираха по какъв начин да се защищават от тях. Турнето мина през осем обитаеми места, като събитията бяха извършени на централните площади в гр. Асеновград, гр. Раковски, гр. Карлово, с. Калояново, гр. Съединение, гр. Куклен, както и при римската колонада в гр. Хисаря. За край акцията приключи своя летен учебен тур с празник в Екопарка на гр. Стамболийски.


Чрез музика, игри, балони, викторини с дарове за децата и полемики, бяха комуникирани главните послания на акцията:

• Помнете, че в интернет не би трябвало да се доверявате на никого!

• Не публикувайте през днешния ден това, което на следващия ден ще желаете да изтриете...но няма да можете!


• Не споделяйте информация за себе си, която ще разреши на непознати лица да ви намерят елементарно!

• Не публикувайте статуси и мнения, които дават прекомерно доста информация за вас в интернет!

• Не споделяйте в интернет пространството предизвикателни фотоси!

• Прегледайте настройките на профилите си в обществените мрежи – направете по този начин, че единствено „ същинските “ ви другари да виждат това, което споделяте за себе си!

При старта си през 2021 година, „ Пази детето в интернет ” се насочи към осъществяване на открити уроци с децата. Двигателите на националната просветителна самодейност, Явор Колев и Зоя Василев, съумяха досега да се срещнат с над 130 хиляди деца в цялата страна. Освен в София и огромните регионални центрове, те организираха поредност от срещи и в по-малки общини и села в най-отдалечените краища на България, тъй като всяко дете към този момент има достъп до интернет.

Тази година просветителната акция насочва напъните си в посока повишение на цифровата просвета на родителите, тъй като е тяхна виновната роля първи да образоват децата си за заплахите, които се крият в интернет.

По време на събитията от лятното турне, Европейски дигитален иновационен хъб „ Тракия “ презентира своето лятно учебно заведение в гр. Пловдив, ориентирано към възпитаници от 7-12 клас на тематика „ Киберсигурно бъдеще “. Заниманията са безплатни като част от концепцията на Хъб “Тракия ” за развиване и кариерно насочване на възпитаници.

Лятното турне на обществената акция на ЗК „ Лев Инс ” АД “Пази детето в интернет ” се организира с поддръжката и партньорството на община Пловдив, Регионално ръководство на образованието – Пловдив, Европейски дигитален иновационен хъб „ Тракия “, Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ", Държавна организация за протекция на детето, и общините Асеновград, Раковски, Карлово, Хисаря, Калояново, Съединение, Куклен и Стамболийски.

“Лев Инс ” изрича благодарност на всичките си сътрудници, които спомагаха за реализирането на плана. Благодарение на новаторските подходи, с които работиха, и готовността им да се включат интензивно в информирането на популацията по наболели, настоящи тематики, като киберсигурност, самодейността продължава да бъде толкоз сполучлива. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР