Юмер Алканоглу от Турция триумфира в маратона на Варна в

...
Юмер Алканоглу от Турция триумфира в маратона на Варна в
Коментари Харесай

Юмер Алканоглу триумфира в маратона на Варна

Юмер Алканоглу от Турция победи в маратона на Варна в класическата отдалеченост от 42.195 км. След него на втората позиция в 7-ото издание на конкуренцията приключи представителят на България Шабан Мустафа.

При дамите завоюва националката Маринела Минева, която пресече финалната линия в морската столица с време 2:44.26 часа. В общото класиране при мъжете и дамите, тя приключи на 6-ата позиция с персонален резултат.

„ Просто желаех да победя, за повторно съм тук, преди две години бях във Варна, тогава приключи пети, а в този момент победих. Харесвам България и трасето. Харесва ми надпреварата, беше леко прохладно, само че това за мен беше добре. След 30-ия километър се откъснах, почувствах се мощен и съумях да печеля “, показа Юмер Алканоглу.

След старта трасето на маратона мина по централната пешеходна зона, навлезе от основния вход в Морската градина по алеята около самия бряг. От няколко години трасето е сертифицирано и дава отговор на условията на Международната атлетическа федерация.

„ Подготвям се за планинските маратони, това беше моята подготовка. Радвам се, че резултатите ми вървят нагоре. Момчето пред мен беше доста мощен играч, нямаше смисъл да го пъдя. До последната обиколка бягаме с Мирослав Спасов, задачата ми беше да тичам дружно с него. Накрая го изпреварих, което е доста радостно за мен “, сподели за Българска национална телевизия Шабан Мустафа.

На 14 май 2023 година ще се организира идващият маратон на Варна.

„ Изключително удовлетворена съм, че направих персонално достижение. Аз съм малко по-спокойна, когато тичам сама. Тогава реализирам и по-добрите си резултати “, разкри Маринела Минева.

Очаквайте детайлности.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР