Юлските жеги очевидно удариха и президента на Славия Венцислав Стефанов.

...
Юлските жеги очевидно удариха и президента на Славия Венцислав Стефанов.
Коментари Харесай

Венци Дебеля захапа Неделев, Бала, Космонавта и...

Юлските жеги явно удариха и президента на Славия Венцислав Стефанов. Бившият необут на силовата формация СИК здаро захапа звездата на Ботев Тодор Неделев, националния селекционер Красимир Балъков и Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов.

Според члена на Изпълкома на БФС и тази година няма да има изненади в родния шампионат, като чака Лудогорец и ЦСКА да са на първите две места в класирането.

" Има време до началото на сезона. Мисля, че до този миг подготовката на Славия протича добре. Всичко върви по проект. Взехме 2-3 нови попълнения, които се надявам да ни оказват помощ. Продължаваме да залагаме на млади футболисти и наши юноши. Смятам, че наложително би трябвало да играят млади състезатели, с цел да може футболът да върви напред. Не да има разсипничество и да се побългаряват някакви чужденци. Ние няма да открием топлата вода. В Унгария да вземем за пример са намерили модел, който им носи триумф ", съобщи Стефанов пред Гонг.

" Вижте какво съставлява националния тим на България. Беше ме позор да виждам мачовете с Косово и Чехия. Ако си мислим, че нещо сме създали, доста се лъжем. Нека бъдем почтени. Чехите напълно умерено можеше да ни вкарат 5-6 гола. Тогава какво щяхме да приказваме? Балъков беше огромен футболист, само че като треньор има доста какво да потвърждава. В Етър може и да му са се получавали нещата, само че националният тим е напълно друго нещо. Цяла България те следи под лупа.

Схемите в националния тим не стават както в Етър. Налага Сърмов в тима на България, с цел да го продаде в някакъв тим от четвърта или пета дивизия на Германия. Надявам се Балъков да си е взел поука, тъй като другояче нищо няма да се получи. Едни състезатели се толерират, а на други не им се дава късмет ", добави още босът на " белите ".

" Не може в националния тим да се залага на едни и същи лимитирани футболисти, които не смеят да се пипат. Каквото и да се случи, все те играят. Трябва да играят футболисти, които са в положително положение и са подготвени да дадат всичко от себе си в името на България. Направи ли ви пвечатление играта на Десподов и Неделев. Те даже не се изпотиха. Само разхождаха фланелката на България. Това е срам. Иначе публицистите избират Космонавта за футболист на годината. Само и единствено да не стане Георги Петков. Като го гледат в този момент какво съставлява, пари ли им под лъжичката? Какво си мислят тези, които са го избрали. Те публицисти ли са или нещо друго? Не знам в този момент къде ще го пратят Десподов, тъй като в Италия не е като в България, сподели още членът на Изпълкома на БФС.

Стефанов приказва и за упоритостите на Славия.

" Надявам се през новия сезон Славия да бъде на по-високо равнище. Виждам нашия тим в шестицата. Надявам се и по-напред - да влезем в четвърката. Може да станем и носители на Купата на България. Няма да бъде елементарно, само че ще се борим. Вярвам, че може да осъществим задачите си, стига за няма удари под кръста. Почти съм сигурен, че такива ще има, само че ние няма да се отхвърляме. Евентуално може да притеглим още едно ново попълнение и с това да приключим селекцията.

Вратите на Славия постоянно са отворени за Галин Иванов. В момента той води договаряния с маджарски тим и може да подпише контракт. Ако не го стори, се надявам да избра Славия пред другите български тимове. При нас си е като вкъщи. Ако пристигна, ще играе до зимата и по-късно още веднъж ще е свободен за чужбина. Ние не държим принудително футболистите. Когато имат опция за развиване, не ги стопираме. Затова след това се връщат при нас на драго сърце.

Ще ви дам един образец. Наскоро Косъма и Емил Мартинов ми се обадиха и ми споделиха, че имат предложения от Арда, като изискванията им са в пъти по-добри от тези на Славия. Казах им да отиват, защото има живот и след футбола. Ако може един футболист да си оправи живота, за какво да не го стори.

Искам да споделя още нещо. Наскоро ми се обадиха хора, които имат предпочитание да оказват помощ при прехвърляния на български футболисти в чужбина. Казаха ми, че Косово нямат страна, а ни бият на футбол. Това е цялостен срам. Ако и с Англия играем по същия начен, не знам какво ще се случи. Може да се откажа да виждам футбол ", показа още Венци Стефанов.

" Мисля, че и през тази година няма да има изненади в нашия шампионат. Лудогорец и ЦСКА ще са на първите две места в класирането. Двата тима направиха добра селекция. Кирил Домусчиев ще вземе ограничения и Лудогорец няма да допусне грешките от предишния сезон. На българските евроучастници няма да им бъде елементарно в шампионатите, макар че няма да срещнат кой знае какъв брой класни противници първоначално. Локо Пд за мен е цялостна загадка. Надявам се тимовете ни да съумеят в Европа. Всяка точка е значима ", приключи президентът на Славия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР