Юлияна Янева спечели златен медал в категория до 68 кг

...
Юлияна Янева спечели златен медал в категория до 68 кг
Коментари Харесай

Юлияна Янева взе първа титла за борбата от Евро 2023

Юлияна Янева завоюва златен орден в категория до 68 кг на европейското състезание по битка в Загреб. Във финала тя отнесе с 10:3 украинката Алла Белинска. Преди две години Белинска надделя Янева във финала.

Това е първа купа за България на шампионата. При свободняците завоюваха сребърни медали, а Георги Вангелов взе бронз.

Успехът на Юлияна Янева е още по-впечатляващ, защото в нито една от битките си тя не падна под седем точки преднина против съперничките си. До момента тя имаше сребро от Варшава 2021 и бронз от Будапеща 2022, само че в категория до 72 кг.

„ Благодаря на персоналния ми треньор Серафим Бързаков, който макар всичките негативи остана до мен. Благодаря на фамилията ми, на приятелите ми за поддръжката. Този орден е за всички тях “, сподели Янева пред Българска национална телевизия. , откакто 8 месеца се възвръща от пета интервенция на коляното. През март стана първа на „ Дан Колов “ и беше оповестена за най-хубава българска състезателка на шампионата.

„ Тя заслужава тази купа, мина през доста премеждия. Самият аз я виждах като шампионка. Но беше значимо тази мисъл да узрее и в главата ѝ, да има шампионския дух. Това е задоволително. Тя е в доста добра форма, това е нейната категория. Ако по този начин продължава, ще реализира задачите си. Убеден съм. Няма невъзнаграден труд “, сподели Бързаков.

Утре Мими Христова (до 62 кг) ще се бори за купа против Ирина Рингачи. Молдовката е международна и европейска шампионка от 2021 г. За бронз на следващия ден излизат Биляна Дудова Евелина Николова.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР