Юлияна Янева ще атакува европейската титла на първенството за юноши

...
Юлияна Янева ще атакува европейската титла на първенството за юноши
Коментари Харесай

Юлияна Янева ще атакува европейската титла в Рим

Юлияна Янева ще нападна европейската купа на шампионата за юноши и девойки в Рим. На финала при 62-килограмовите националката ще излезе против украинката Анжелика Лисак на следващия ден вечер. В кариерата си досега Янева има сребро от международното и бронз от европейското през предходната година, само че към момента й липсва злато от огромно състезание.
Юлияна показва, че е в съвършена форма с безапелационните си победи - туш против унгарката Виктория Фелхо, а на полуфинала и над представителката на мощната шведска школа Лина Свенсон.

Още две българки имат късмет да се преборят за оценките. Кремена Петрова и Александрина Кишинова ще излязат на следващия ден в репешажите за бронза. В категория до 53 кг Петрова стартира с туш против австрийката Флорин Шедлер, само че след това загуби от бъдещата финалистка Йеджил (Турция) с 0:10. Нейна съперничка на следващия ден ще бъде Нина Коларова (Словакия).

При 57-килограмовите Кишинова победи на старта Финдигчи (Турция) с 6:3, само че в идващия кръг падна от рускинята Виктория Ваулина с 0:11.

На репешажите на следващия ден нашето момиче ще се бори с беларускинята Журовльова, а при триумф ще срещне украинката Акобия.

В категория до 68 кг Сийка Иванова не съумя да преодолее репешажите след минималното 5:6 против туркинята Аской и завърши присъединяване си. До момента България има сребро на Захари Зашев в класическия жанр.

Утре стартират националите ни в свободния жанр. Резултатите може да следите ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР