Юлияна Янева и Биляна Дудова допуснаха загуби срещу японски състезателки

...
Юлияна Янева и Биляна Дудова допуснаха загуби срещу японски състезателки
Коментари Харесай

Японки спряха Биляна Дудова и Юлияна Янева на световното по борба

Юлияна Янева и Биляна Дудова позволиха загуби против японски състезателки на осминафиналите на днешните олимпийски категории за дами от международното състезание по битка, само че резервират всички шансове за бронзови медали и квоти за Париж 2024. Участието им във втория ден на конкуренцията зависи от полуфиналните битки на съперничките им по-късно през днешния ден.

София Георгиева загуби на четвъртфиналите на неолимпийската категория до 72 кг, само че също има късмет да се класира на репешаж за бронз.

Юлияна Янева стартира шампионата на 68 кг с съвършено 10:0 против испанката Нереа Бланко, след което получи за съперничка настоящата шампионка на Азия и миналогодишна сребърна медалистка на международното състезание Ами Иши. Японката взе първите осем точки, а Янева върна четири в края и не бе надалеч от туш, който съперничката й избегна ловко.

Иши завоюва с 8:4 и се класира на четвъртфиналите, в който в профил без битка контузената Меерим Жуманазарова от Киргизстан. При още една победа японката ще изтегли Янева на репешаж.

Дудова надделя виетнамката Ти Ми Хан Нгуен на старта на 62 кг, а на четвъртфиналите се изправи против Сакура Мотоки. Японката записа два пъти по две точки със захвати през краката на българската националка, която при придвижванията на съперничката получи болки в коляното. Дудова не съумя да върне точките и загуби битката с 0:4.

На четвъртфиналите японката срещна деветкратната участничка на международни шампионати Лайш Нунеш от Бразилия, която към момента търси първия си орден. Той няма да бъде златен, защото Мотоки завоюва осем точки в първата част и приключи техническото си предимство при започване на втората. Следващата битка на Мотоки обаче ще бъде изключително тежко, защото нейна съперничка ще бъде миналогодишната вицешампионка и двукратна номер 1 в Европа – Грейс Булен от Норвегия.

София Георгиева също стартира шампионата с победа, откакто надделя канадката Шауна Кубек с 4:0 в квалификациите на 72 кг. След това българската националка отстъпи с 1:9 против монголката Енкх-Амарин Даванасан, която стигна до полуфиналите и в тях ще се бори против трикратната шампионка на Азия и двукратна международна вицешампионка Жамила Бакбергенова от Казахстан.

По-късно довечера Мими Христова ще се бори за бронз на 65 кг.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ивайло Георгиев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР