Юлиян Ненчев, областен координатор на Изправи се.бг“ за Плевен, фейсбукЮлиян

...
Юлиян Ненчев, областен координатор на Изправи се.бг“ за Плевен, фейсбукЮлиян
Коментари Харесай

Двама депутати от „промяната“ са в конфликт на интереси. Не са напуснали фирмите си


Юлиян Ненчев, регионален координатор на „ Изправи се.бг “ за Плевен, фейсбук
Юлиян Ненчев
Аз ви споделих, че към този момент не е смешно…

Разглеждам аз комерсиалния указател и се натъквам на забавни обстоятелства за част от плевенските депутати. Едва ли ще ви изненадам, че още веднъж нарушителите на закона са от Политическа партия. Като им е тръгнало от „Просто Киро“ и няма прекъсване.

Всички народни представители и заемащи позиции в изпълнителната власт имат период от 30 дни да изоставен присъединяване в управническите органи на комерсиалните сдружения. В противоположен случай се смята за спор на ползи.

Та, господин Ivan Hristanov е определен за депутат на 14.11.2021г. и до 13.12. 2021г. е трябвало да напусне сдруженията, в чиито управнически органи взе участие. Да но не. Според комерсиалният указател, същият е част от съвета на шефовете на „И Ем Пи Инвест България“ АД (булстат 203120042). Това сдружение е благосъстоятелност на небезизвестния Елвин Вехип Гури, част от кръга към Даниел Лорер.

Почти същото важи и за господин Ivan Manev. Същият е положил клетва като депутат на 22.12.2021г. В период до 21.01.2022г. е трябвало да напусне сдруженията, в чиито управнически органи взе участие. Да но не. Господин Манев е напуснал поста на шеф на „МИГОТА“ ЕООД (булстат 203289105) едвам на 15.02.2022г. Добре е да се знае, че цялата процедура по промяна на шеф и регистриране в търговски указател лишава към 3-4 работни дни.

След като това са очевидни спорове на ползи, следват няколко въпроса:

1. КПКОНПИ открили ли са тези спорове на ползи и подхванали са някакви дейности?

2. Сезирана ли прокуратурата за определяне на евентуално ощетяване на страната от страна на господин Христанов, защото поста, който заема на заместик министър допуска систематизиране на държавни средства, до момента в който сдружението в което взе участие се занимава с съвещания, ръководство и вложения?

3. Сега отново ли ще методите като „Просто Киро“ – ние подписахме декларация, а пък те по кое време са го решили и вписали не знаем?

4. Господа, сякаш се борите за смяна, а пък го карате през пръсти и без морал или това е образеца на водача ви?

П.П.

Очаквам плевенските медии отново да мълчат, тъй че ще се наложи да спонсорирам обявата, с цел да може повече хора да знаят истината.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР