Юлия КУЛИНСКАИстината лъсна - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС пред медиите се

...
Юлия КУЛИНСКАИстината лъсна - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС пред медиите се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Борисов се гаври с ПП, а те му пазят имунитета

Юлия КУЛИНСКА
" Истината лъсна - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС пред медиите се карат, само че когато се опре до имунитети, търсене на отговорност, обективен и транспарантен развой, незабавно застават тил в тил и почват да се пазят. С гласовете на ПП-ДБ през днешния ден беше отхвърлено предлагането ни Народното събрание да прегледа и гласоподава свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Когато се стигна до това значително решение, незабавно се видя, че обединението на имунитетите е най-здрава ". това съобщи пред публицисти в Народно събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
" След два часа диалози сред двете ръководещи партии за съдружно съглашение стигнаха до решение единствено да се видят. Резултат няма. Коалиционно съглашение няма. Управленска стратегия няма. Днес Борисов разгласи, че по-бързо би трябвало да се не помни тази среща, тъй като е срамна и безплодна. И след един час се събраха да трансформират Конституцията. Тази треторазрядна режисура с недобри сценаристи и артисти стартира да омръзва на всички ни ", разяснява Нинова.
Тя разясни, че едвам, когато бъде импортиран план в конституционната комисия и тя проработи, депутатите от Българска социалистическа партия ще вземат участие в диалозите в нея и ще създадат своите оферти. Смятаме, че това е проформа занятие и още веднъж отклонение на вниманието, което няма да докара до действителен резултат, счита Нинова. Според нея Конституцията е извънредно съществено нещо и това Народно събрание няма потенциал да се оправи с този сериозен въпрос. По думите й е значимо да се чуе мнението на конституционалисти, адвокати и каква е публичната настройка, " вместо да тичат от стая в стая и да си разменят някакви планове на хвърчащи листчета ".
" Съдебната промяна завърши. Да си го кажем. Целта й беше Бойко Методиев Борисов да бъде избавен от правораздаване. Е, реализираха го. И в този момент имитират активност за нещо друго ",  твърди Нинова.
" Управляващите се самосвалят. Единия ден единият, другия ден другият плаши, че ще подават оставки. Малко е като " бий ме, обичам те ". ГЕРБ бият и се гаврят с Политическа партия през законодателство и комисии. Ама като пристигна време за имунитета се хвърлят на врата на Бойко и викат: " Обичам те ". Е, какво е това знамение в българската политика? Целта е да няма битка с корупцията, да няма разкрития за закононарушенията през последните 12 години и модела " ГЕРБ ". И цялата страна е пленник на един човек. А Политическа партия изгубиха и облик, и достолепие, и хрумвания - всичко ", безапелационна е Нинова. 
Лидерът на Българска социалистическа партия още веднъж подсети, че социалистите няма поддържат бюджета, тъй като той е противообществен, и ще предложи различен сред първо и второ четене.
" Възраждане " имат крайни, екстремистки и ненапълно фашистки прояви, разясни Нинова. Тя даде образец със случилото се в Народно събрание и разгласи за безусловно неприемливо една партия да пречи на свободно определен народен представител представител да излиза на трибуната и да приказва.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР