Юлия ИВАНОВАНС отхвърли предложението на проф. Румен Гечев за замразяване

...
Юлия ИВАНОВАНС отхвърли предложението на проф. Румен Гечев за замразяване
Коментари Харесай

НС не прие депутатски пари да се дадат на хората с увреждания

Юлия ИВАНОВА

Народно събрание отхвърли предлагането на проф. Румен Гечев за заледяване на депутатските заплати към равнищата на декември 2021 година, а икономиите да бъдат трансферирани за хората с увреждания. Искането е подписано от партиите в ръководещата коалиция и касае помощта, която може да окаже Народно събрание към най-уязвимата част на българското общество - хората в неравностойно положение, изясни проф. Гечев. Според него това трябвало да се отрази в бюджета.

Установената за всяко тримесечие пестеливост на средствата, в частта за възнаграждение на народните представители и обвързваните с тях регламентирани спомагателни разходи, да се използват за финансиране на политики и ограничавания за поддръжка на хора с увреждания, стимулира се Гечев.

Думите му провокираха ужас в залата и на първо четене предлагането не бе признато. Поради липса на кворум шефът на Народното събрание Никола Минчев даде две почивки и депутатите прегласуваха три пъти предлагането. Със 158 гласа " за " дефинитивно настояването на проф. Гечев беше отхвърлено.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР