Юлий Павлов, директор на Центъра за анализи и маркетинг, обясни

...
Юлий Павлов, директор на Центъра за анализи и маркетинг, обясни
Коментари Харесай

Юлий Павлов: Поне синдикалните лидери знаят, че въглищните централи са обречени

Юлий Павлов, шеф на Центъра за разбори и маркетинг, изясни пред БНР, че чака да има разлика сред това, което действително ще се случи на договарянията сред протестиращите енергетици и държавното управление, и това, което ще бъде оповестено обществено.

" Идеята да се водят договаряния пред камери е неуместна. Шансът да се реализира съглашение, в случай че се приказва пред камери, е доста по-малък.
Не виждам доста огромно поле за оттегляне от страна на държавното управление ", уточни анализаторът.

" Предполагам, че най-малко синдикалните водачи знаят, само че не смеят да го кажат на огромната маса от работещите, че въглищните централи са обречени. Това обрича и производството на въглища. Покачването на цените на въглеродните квоти е неизбежно. От чисто икономическа позиция ще би трябвало да бъдат затворени ".

Тази обстановка се употребява от по-опитната страна в управническата сглобка, само че има и една друга детайлност, означи Павлов.

" Още в качеството си на служебни министри, Кирил Петков и Асен Василев, подкрепяйки, като част от Министерския съвет, периодите за затваряне на тези централи, отидоха при протестиращите тогава и се подписаха под тяхната петиция централите да не се затварят въобще. Това не им попречи да се върнат в Министерски съвет и да продължат да си работят. Затова сега са в по-неудобно състояние ".

Случващото се ще даде отражение на локалните избори във въглищните райони, предвижда той.

" Но в огромните градове няма да има съществено отражение. Там гласоподават главно твърдите ядра. Те не се вляят доста от акцията ", твърди социологът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР