Юлиана МетодиеваДокато прясно назначени във властта гълъби и стари полицейски

...
Юлиана МетодиеваДокато прясно назначени във властта гълъби и стари полицейски
Коментари Харесай

Държавицата ни е като буржоазно островче в трагичната реалност, кабинетът печелеше от оръжия, а не ремонтира едно украинско танкче

Юлиана Методиева

Докато прясно назначени във властта гълъби и остарели полицейски ястреби си кълват перушината, напълно се не помни един срамен факт. Факт, който образно демонстрира по какъв начин и служебните министри са извадени от същия Гоголевски шинел. Изобщо не трябва да ги тревожим с въпроса де е България в скапалия се заради войната в Украйна свят! Де е България в групата Рамщайн? Липсва! Защо ли? Не знаете, или знаете, общителни гълъби и ястреби, просто не ви пука!

По публичната телевизия вицепрезидентката Иляна Йотова с театрална интонация и майсторски преглътнати от тъгата сълзи, постави пръст в раната Украйна. Каза, че светът се изправял от ден на ден пред страхотна филантропична рецесия. И тъй като сме част от Европа, би трябвало да ни е грижа за това. Само че...Брюксел търси способи по какъв начин да устрои над 6 милиона украински бежанци и основава групи вид Рамщайн да оказва помощ на разорената страна с каквото могат. А дребната ни държавица се грижи единствено за себе си. Нещо като буржоазно островче в света на трагичната действителност. Управлявана е от президент, разкъсван сред Москва и Европейски Съюз.

Довчера беше ръководена от младите хитреци на Промяната. С тях споделяха властта симпатизанти и членове на Българска социалистическа партия, обичащи постоянно Русия. По въпроса няма ли дейно да помогнем на Уkрайна, си траеше вътрешно разфокусираната Демократична България, другояче от вярната страна на историята. Голямо траене цареше и в опозиционната мъгливост Герб, Движение за права и свободи, за които никой не е сигурен със Зеленски ли са, или с Путин. Всички те заедно привикнаха с над 80-те хиляди бежанци в България, с обстоятелството, че им е възложен инцидентен и дълготрайно нерешителен заслон над главите, мижави човешки права и стотинки обществени помощи!

През април ППП, Демократична България и Има Такъв Народ отидоха на посетители в кървящия Киев. Попътуваха с влака измежду неприбраните още тела от Буча, изпонаизпращаха мейли до околните им за видените ужаси и…толкова. Кирил Петков даде обещание на Украйна да й оправяме остарялата военна техника. Един тип, накриви си калпака пред президента Володимир Зеленски. До този миг не е ремонтирано и едно танкче, само че пък държавното управление печелеше скрито с оръжие за Украйна. Човек да не попита шефа на Кинтекс какъв брой хиляди тона оръжие сме изтъргували, че ще се изчерви от позор. България да е член на високоблагородния формат Рамщайн? Да не ни е изпила чавка акъла! Бедни сме, дребни сме, би трябвало да си реформираме статуквото, да разкараме в историята модела Борисов, стига толкоз пачки и чекмеджета са ни управлявали!

Ако се запитате на какво наподобява франкофонката Илияна Йотова, която медийно реди разчувствани думи за хуматитарната рецесия, отговорът е елементарен. Прилича на отблъскващия Тартюф и неговото съвършено двуличие! Вицепрезидентката несъмнено е изучавала Молиер в софийската френска гимназия. Няма метод да не е. Това обаче до момента единствено й придава европейско лустро, за разлика от оскъдното обучение на президента. Той пък дума не обелва за страдащите в Киев и Одеса, единствено предизвестява " да не допуснем страната ни да бъде въвлечена във военния спор ". Никакъв поврат в политическото държание и на двамата не се вижда от първите дни на ракетните обстрели на украински градове, от хилядите разрушени здания и трупове, от първите големи потоци бежанци търсещи леговище, та до през днешния ден. Никакви. А служебните гълъби и вчерашни полицейски ястреби са прекомерно заети да си скубят перушината.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР