Юлиан Вергов може да не бъде осъден за побой над

...
Юлиан Вергов може да не бъде осъден за побой над
Коментари Харесай

Юлиан Вергов проговори за станалото с Диана Димитрова

Юлиан Вергов може да не бъде наказан за побой над колежката си и някогашна своя държанка Диана Димитрова, само че към този момент търпи съществени негативи в професионален и персонален проект.  

52-годишният артист повече няма да бъде измежду посланиците на Международната културна платформа " Нощта на театрите ", която тази година означи своето десето юбилейно издание в България. В арт гилдията даже пророкуват, че Вергов може да бъде заставен да напусне напусне спектакъл " Българска войска “, в случай, че прокуратурата повдигне обвиняване против него за побой над Диана Димитрова нанесен преди пет години по време на фотоси на сериала " Откраднат живот “.

Същевременно " Уикенд “ твърди, че по време на двучасовия си разпит в СДВР-  Криминална полиция, Диана Димитрова е показала  имената на над 15 индивида, станали директни очевидци на побоя, който Вергов е нанесъл през есента на 2017 година.

Първият човек, видял пребитата актриса е операторът на сериала " Откраднат живот “ Крум Родригес, който даже оказал помощ на потърпевшата. Според показанията на Димитрова Вергов я ступал в гримьорната и самият побой не е бил забелязан от никого, само че секунди по-късно всички разбрали за експанзията. По-късно продуцентът на сериала Евтим Милошев пристигнал на терен и оказал психически напън над актрисата, убеждавайки я да не подава тъжба в полицията, с цел да не провали в зародиш кариерата си.

От Столична дирекция на вътрешните работи и Софийска прокуратура резервират безмълвие по кое време ще бъде разпитан Вергов с цел да за да не бъде артистът причакан и засипан с въпроси от публицисти. След като прокурорът се запознае с познанията на Вергов и Димитрова и посочените от нея очевидци, ще бъде преценено дали да му бъде повдигнато обвиняване.

Димитрова и юристът й -  бившият правосъден министър Антон Станков претендират срещу Вергов да бъде повдигнато обвиняване за междинна телесна щета. Според буквата на закона, в случай че Вергов бъде приет за отговорен, може да влезе в пандиза с присъда сред 2 и 5 години. Според адвокати обаче той евентуално ще се измъкне с условна присъда поради чисто си престъпно досие. Юристи допускат, че мачото ще бъде посъветван от юриста си да удостовери, че е блъснал актрисата, само че да пледира, че това се е случило при отбрана. Вергов към този момент разказал пред свои сътрудници, че фактически е блъснал Димитрова, само че това се е случило, откакто тя го е нападнала с викове и му е протегнала ръка.

" Диана първа стартира да ме удря, да ме псува. В опит да се защитя в действителност и ударих пестник и я блъснах, тя падна и се нарани в стената. " Това е разказвал Вергов на свои другари. Най-вероятно същата теза той ще развие при показанията си пред прокуратурата и вероятно в съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР