Юли месец ще е чудесен, ако планирате да пътешествате. Очаква

...
Юли месец ще е чудесен, ако планирате да пътешествате. Очаква
Коментари Харесай

Райският остров, на който гърците обожават да летуват

Юли месец ще е превъзходен, в случай че планирате да пътешествате. Очаква ни топло, относително изсъхнало и дълготрайно лято и можем да се отдадем на летни завършения.

Ако не сте избрали дестинация, само че държите да пътувате до Гърция, то ние ви предлагаме едно чудно местенце. Ако попитате самите гърци какво избират, доста от тях ще ви посочат остров Скопелос . Вижте в канала във vbox7:
               

A post shared by (@my_greece__) on May 17, 2020 at 3:57am PDT

Островът е извънредно зелен – със своите над пет милиона бора, 50 000 маслинови дръвчета и едвам 5000 поданици той е кътче, запазило природата си по неповторим метод. Плажовете с дребни камъчета са оградени от прохладни борови гори, а водата е кристално чиста, пишат от Edna.bg.
 остров Скопелос iStock/Getty Images
Островът е прочут с производството на сливи – на доста места ще видите типичните пещи, които се употребяват за тяхното изсушаване. Спокойствието и достоверният дух на гръцката просвета, които се усещат на всички места, са повода Скопелос да бъде определен за снимачна площадка на американския мюзикъл " Мама мия ".
               

A post shared by (@sommersummerlato) on Jun 28, 2020 at 6:01am PDT

Двата основни града – Скопелос и Глоса – заслужават да им отделите по един следобяд. Изящните къщи с керамични или каменни покриви, порти и прозорци от дърво и цветни капандури съвсем се допират една в друга с балконите си, надвиснали над тесните, виещи се улички.

Въпреки дребните си размери (под 100 кв.км), островът има 360 църкви. Много от тях са отворени единствено в деня на настойника си, когато се провеждат огромни празнувания. Най-старата е " Агиос Атанасиос " от XI век, а най-впечатляващ е манастирът " Агиос Йоанис ", който е ситуиран на върха на канара.
               

A post shared by (@_marylouisestreep) on Jun 27, 2020 at 8:55pm PDT

На острова към момента можете да откриете от тези остарели гръцки кафенета, в които мъжете пият кафе и разискват политиката, и точно в непокътнатия обичаен метод на живот се състои чарът на Скопелос.

Морските блага, приготвени в крайбрежните ресторантчета, са наложителни, а локалните виновност са фамозни по далечни земи от древността. Това не е чудно, като се има поради, че съгласно легендата Скопелос е учреден от един от синовете на древногръцкия господ Дионисий – Стафил.

Най-удобният превоз за обиколка на острова е кола, можете да я наемете от доста места в пристанищния град Скопелос, в случай че сте феновете на пешеходния и вело туризма сте попаднали на точното място.
               

A post shared by (@sam_x_t) on Jun 27, 2020 at 12:47pm PDT

Почиващите в Гърция чужденци ще бъдат задължени да попълнят нов формуляр, в който ще се съдържа информация за страната, от която идват, и адрес на престоя по време на ваканцията им в южната ни съседка, оповестиха от NOVA.

Пътуващите към Гърция, които не са попълнили новата онлайн декларация, няма да могат да влязат на територията на страната.

Хората ще бъдат проверявани на инцидентен принцип. Мярката е част от напъните на гръцките управляващи за ограничение на разпространяването на ковид.
Декларацията би трябвало да бъде попълнена 48 часа преди пътуването. След това пътуващият ще получи имейл и код, с който ще може да влезе в страната.
Ако се окаже, че лицето е попълнило погрешни данни, то ще бъде екстрадирано.
               

A post shared by (@naumenko_mikhail) on Jun 27, 2020 at 9:51am PDT
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР