Юли и август и отчасти септември са с най-голям брой

...
Юли и август и отчасти септември са с най-голям брой
Коментари Харесай

Юли и август с най-голям брой загинали на пътя

" Юли и август и частично септември са с максимален брой починали на пътя. През територията на България доста румънски туристи пътуват директно за Гърция и, несъмнено, българите, които почиват. Към това се прибавя и тежкотоварния трафик, прибира се реколтата, зърното, има тежкотоварни камиони и като прибавим това, че горещините в допълнение въздействат върху концентрацията и усещанията на водачите, те са и фактор за отмалялост, за заспиване. Всички тези условия водят до увеличение броя на злополуките ", твърди Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия в радиоинтервю. 
От началото на месеца 28 души са починали в страната и 493 са ранени при 380 тежки произшествия. 
От Министерство на вътрешните работи напомнят, че при повишение на температурата на въздуха над 35 градуса в диапазона от 13 часа до 21 часа, в избрани сектори по републиканската пътна мрежа ще има ограничавания за товарните коли. Забраната за придвижване няма да важи за тежкотоварни коли, пренасящи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.
По време на ограничаването тежкотоварните коли над 20 тона ще изчакват отвън пътното платно на подобаващи места, без да пречат на останалите участници в придвижването.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР