Юли, август и септември са най-опасни и с най-голям брой

...
Юли, август и септември са най-опасни и с най-голям брой
Коментари Харесай

Юли, август и септември са най-опасни на пътя

Юли, август и септември са най-опасни и с максимален брой произшествия на пътя. Една от аргументите за това е огромният натоварен трафик.
Най-честата причина за тежките произшествия през този интервал е неправилното изпреварване и осъществяване на маневри. Много от случаите са със самокатастрофирали коли, които независимо напущат пътното платно.
" Много от жителите бързат да стигнат по-бързо с пет минути, което в същото време покачва риска за тях и другите на пътя. За тези пет минути може да спасите човешки живот, в случай че се движите и спазвате разпоредбите ", разяснява Росен Рапчев от Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".
Над 9000 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Операцията продължава на територията на цялата страна. От петък от Министерство на вътрешните работи започнаха и линеен надзор по пътищата за съблюдаване на Закона за придвижване по главните пътни посоки като мярка за противопоставяне на пътния травматизъм. Обозначени и необозначени полицейски коли се включват в трафика и наблюдават за нарушавания. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР