Юли 2023 г. ще бъде най-горещият месец в света от

...
Юли 2023 г. ще бъде най-горещият месец в света от
Коментари Харесай

НАСА с притеснителна статистика за юли

Юли 2023 година ще бъде най-горещият месец в света от " стотици, в случай че не и хиляди години насам ", предизвести почитан академик от НАСА на фона на изгарящите световни горещини, провокирани от климатичната рецесия, обхванала Земята.

Говорейки пред кореспонденти на кръгла маса, Гавин Шмидт, шеф на Института за галактически проучвания " Годард " на НАСА, съобщи, че световните температурни екстремуми " не са изненада ", като предизвести, че горещините единствено ще се утежняват.

" Наблюдаваме невиждани промени по целия свят. Топлинните талази, които следим в Съединени американски щати, Европа, Китай, срутват върхове наляво, надясно и в центъра. Това не е изненада ", сподели господин Шмидт, съгласно осведомителна организация Агенция Франс Прес, представени от " 24 часа ".

Юни 2023 година към този момент е бил най-горещият юни в историята, се споделя в разбор на Berkley Earth, като изследователската група предвижда над 80% възможност 2023 година да бъде най-горещата година в историята.

Оттогава обаче светът счупи няколко температурни върха, като през първата седмица на юли бяха регистрирани най-високите температури в историята, морски горещини шокираха учените, а от Китай до Европа и Съединени американски щати бяха регистрирани исторически температури.

Според учените тази невиждана горещина се дължи на климатичната рецесия и появяването на явлението Ел Ниньо в Тихия океан, обвързвано с по-високи температури.

Г-н Шмидт споделя, че това подсигурява, че юли е на път да бъде най-горещият месец като цяло. Висшият академик отрежда " 50 на 50 късмет ", че 2023 година ще бъде най-горещата година в историята.

Въпреки това той предизвести, че идната година може да бъде още по-гореща, като 2024 година евентуално ще надмине тези върхове, защото Ел Ниньо, който стартира едвам тази година, ще бъде в разгара си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР