Южното платно на бул. Тодор Каблешков от днес е отворено

...
Южното платно на бул. Тодор Каблешков от днес е отворено
Коментари Харесай

Спаси София: Позор! Ремонтът на Тодор Каблешков е некачествен

Южното платно на бул. " Тодор Каблешков " от през днешния ден е отворено за придвижване. С над двойно забавяне по отношение на периода по контракт, без трамвай, още веднъж с ниско качество и без да е пипнато северното платно.

Това означават от " Спаси София ".

Време е за равносметка и инспекция на обстоятелствата:
Огромно забавяне - на 168-мият ден от започването на ремонта се пуска единствено южното платно, което трябваше да бъде изцяло готово дружно с тротоарите на 80-ия ден, на 20 август.

Лошо качество - тротоарите не са приключени, неравни са и са построени с допустимо най-грозните павета, фугите сред тях не са запълнени, ръбовете на бордюрите са без положителни скосявания, посадните места на дребните нови фиданки са незавършени и цялостни със строителни боклуци.

Тясна и рискова велоалея - велосипедното трасе не дава отговор даже на минималните условия за ширина. Настилката е неравна, а скосяванията са високи и рискови. Но най-малко Фандъкова може да се похвали с първите 800 метра нова велоалея за тази година.

Северното платно остава за " следващата година ". Въпреки че " Трейс " бяха задължени да ремонтират безусловно целия бул. доникъде на октомври, работата по изместването, разширението и преасфалтирането на северното платно, тротоарите и построяването велоалеята остават за различен път.



Без трамвай – за най-важното трамвайно трасе в София не бе направено нищо. Даже не бяха оставени места за бъдещите спирки - по този начин е несъмнено, че когато стартира строителството му, ще се постанова да се разрушава и поправя новото пътно платно.

Така наподобява следващият ремонт на Йорданка Фандъкова - 11 млн. лева вложени в фалшив ремонт, без никакъв общински надзор и без наказания за мърлявата и закъсняла работа на изпълнителя.

Всичко това се случи безусловно пред очите на кмета, която живее на 100 метра от бул. " Тодор Каблешков ", който по думите ѝ е приоритет №1, откогато е отпред на София.

Нямаме никаква вяра, че това ръководство в миналото ще се научи да прави нещата както би трябвало - с добър план, спазвайки периодите и с европейско качество. Те просто толкоз си могат, за разлика от усвояването, в което са първенци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР